Kaza, gece saatlerinde Bademli Köyü Garip Ada açıklarında meydana geldi. Sahilde bulunan vatandaşlar bir sürat teknesinin balıkçı teknesine çarptığını görünce durumu Dikili Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirdi. 

Bölgeye, Dikili Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Ekipler balıkçı teknesinden denize düştükleri belirlenen Fahri Ayvaz (71), Hüseyin Gazi Kaaan Ulusoy (46), Muzaffer Özbayrak'ı (72) kurtararak kıyıya çıkardı. Kurtarılan 3 kişinin ifadesine başvuran ekipler, 1 kişinin daha kayıp olduğunu belirledi. 

Arkadaşlarının ifadesine göre kıyıya doğru yüzmeye çalışan kişiyi bulmak için bölgede sahil güvenlik ekipleri ve helikopterle arama çalışması başlatıldı. Dört saat sonra kayıp olan Erol İzzet Kesici de bulunarak helikopterle kurtarıldı. Kurtarılan 4 kişi Dikili Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, tedavilerinin ardından taburcu edildi. 

Olayın ardından kaçan 'İlkeda" adlı sürat teknesi ve içindekilerin ise Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi, Küçükkuyu Beldesi'nde yakalandığı bildirildi.

Editör: Haber Merkezi