Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından Dikili Belediyesi Kültür Evi'nde, 'O konuşamayabilir ama siz sessiz kalmayın' başlıklı panel düzenlendi. Panelde, çocuk istismarı ve önlenmesi için yapılması gerekenler tartışıldı. Çocuk ve Ergen Psikoterapisti Şebnem Ersoy, Uzman Dr. Psikiyatrist Erdem Kahraman, Psikoloji ve Aile Danışmanı Meral Yüncüler, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Hakan Özkan ve Avukat Mehmet Kaya panele konuşmacı olarak katıldı. Psikoloji ve Aile Danışmanı Meral Yüncüler, 10 çocuktan 7'sinin cinsel istismara, yedisinden üçünün tecavüze uğradığını söyledi.

Çocuk ve Ergen Psikoterapisti Şebnem Ersoy ise cinsel istismara maruz kalan 10 çocuktan altısının kız, dördünün erkek olduğunu belirtti. Tacize uğrayan çocuğun ruhsal tedaviye alınmadığında ileriki zamanlarda taciz eden konumuna yükselebildiğini, bunun da oranının yüzde 85 olduğu ifade etti.

SES Dikili Temsilcisi Şerife Yılmaz, "Günümüzde hepimizin içini kahreden ve her gün haberlerini okuduğumuz çocuk istismarı konusu, toplumda pek konuşulmayan bir konu. Biz Dikili SES olarak, bu konuyu gündeme taşımak istedik ve komisyon oluşturarak bir panel düzenledik. Çünkü çocuklarımız için yüreğimiz acıyor. Çünkü gözyaşlarımızı içimize akıtmayacağız. Çünkü çocuk istismarına hep beraber bilinçlenerek dur diyeceğiz" dedi.

Oben ULU / DİKİLİ (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi