Devriye görevi yapan TCSG DOST 701 Sahil Güvenlik Gemisi, kıyıdan 4 mil açıkta 5 ayrı lastik botta kaçaklar olduğunu belirledi. Midilli Adası'na geçmeye çalışan mülteciler durdurulup, sahil güvenlik gemisine alındı. Büyük bölümü, Güneydoğu Asya'da bir ülke olan Myanmarlı olan 350 mülteci, Dikili Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirildi. Burada battaniye dağıtılıp, insani yardımda bulunuldu. Mülteciler arasındaki Myanmar uyruklu bir erkek, göç nedenlerini, "Yaşadığımız yerde planlı olarak Müslümanlar'a yönelik bir kıyım yapılıyor. Bir yandan baskı, can korkusu, bir yandan yoksulluk bizi göç etmeye zorladı" diye anlattı.

Yakalanan mülteciler, işlemlerinin ardından kimlik tespiti için Dikili İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. İşlemlerin ardından İzmir İl Emniyet Müdürüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edilecek olan mülteciler Dikili Spor Salonu'na konuldu.

Öte yandan AB ile yapılan anlaşma gereğince geri teslim noktası olarak belirlenen Dikili'ye, 5 Nisan'da gelmeye başlayacak göçmenler için hazırlıkların da sürdüğü belirtildi.

Editör: Haber Merkezi