Dikili Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen kırmızı bayrak teslim törenine İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Sağlık Otelcilik Hizmetleri Birimi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü İBB Hukuk Danışmanı Serkan Aydoğan, SBÜ. Tepecik EAH Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, Menemen DH Yöneticisi Uzm. Dr. Nusret Ayaz, Aliağa DH Yöneticisi Uzm. Dr. Salim İdris Keleşoğlu, Bergama DH Yöneticisi Uzm. Dr. Osman Himmetoğlu, engelli vatandaşlar ve tüm hastane çalışanları katıldı.

İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu “Dikili Devlet Hastanesi 18 Kuzey Kamu Hastanesi arasında ilk 2 Yıldızlı Kırmızı Bayrak asma hakkını kazanarak bize bunun hem yapılabileceğini gösterdiler hem de diğer hastanelerimize örnek oldular. İlk olmak her zaman daha iyidir, örnek olmak daha da iyidir insanın ufkunu açar ve başka ilkleri yaşatmaya vesile olur. Dikili DH Yönetimini ve tüm çalışanlarımızı bu denli insan hayatına engelli hayatına dokundukları için tebrik ediyorum" diye konuştu.

Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü İzmir Büyükşehir Belediyesi Hukuk Danışmanı Serkan Aydoğan şöyle konuştu: “Engelsiz İzmir 2013 Kongresi'nde engellilerin hayatında bir farkındalık yaratmak, engelli erişebilirliğine ve engellilerin hayatın her alanına katılabilmesi adına faaliyet gösteren bunu gönülden yapan kurumları desteklemek ve teşvik etmek için kırmızı bayrak uygulamasını başlattık. Bizim en çok önemsediğimiz iki kurum vardı biri eğitim biri de sağlık kurumlarıydı. Eğitim kurumları engellilerin eğitim hakkından eşit yararlanmaları, sağlık kurumları ise zaten engellilerin tıbbi anlamda sağlık sorunlarının olduğu kişiler olması. O yüzden engelli kişilerin sağlık kurumlarından istediği gibi daha rahat ve konforlu bir şekilde diğer vatandaşlarla eşit koşullarda sağlık hizmeti alabilmesi bizim için çok önemli. Sizin şahsınızda ve hastane yönetimini temsil eden tüm arkadaşlar adına hepinize çok teşekkür ediyoruz. Buradaki engelli arkadaşların erişebilirlik ve sağlık sorunları söz konusu olduğunda bu hastaneyi gönül rahatlığıyla kulanabiliyor olmaları onlar için emin olun çok büyük bir fark yaratmaktadır. Burnumuzun dibindeki hastaneye gidemediğimiz zamanlar oluyor. Bazen kilometrelerce yol gidiyoruz. Dikili Devlet Hastanesi şehir merkezine çok uzak bir yer şimdiye kadar gelmek için zorluk çeken engelli arkadaşlarımız artık sizlerin sayesinde bu zorluklardan kurtulmuş oldu."

Editör: Haber Merkezi