İzmir’in en kuzeyi Dikili ve Bergama’daki demokrasi güçleri 1 Mayıs’ı Dikili Atatürk Meydanı’nda kutladı. Dikili Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen kutlamalara Dikili ve Bergama KESK, TÜM-BEL-SEN, Eğitim-Sen, SES, Dikili Kadın Platformu, Bergama Veli-Der, Bergama Çevre Platformu, Dikili Alevi Kültür Derneği, CHP, HDP, EMEP ve Dikili Birleşik Haziran Hareketi katıldılar. Dikili’de ki 1 Mayıs kutlamalarına ayrıca Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ile gazeteci-yazar Gökmen Ulu’da destek verdiler.

İlk olarak Dikili Ecevit Meydanı’nda buluşan gruplar sahil bandından yürüyerek Atatürk Meydanı'na kadar “Susman Sustukça Sıra Sana Gelecek”, “Karanlığa Boyun Eğmeyeceğiz”, “Eşit İşe Eşit Ücret”, "Birleşe birleşe kazanacağız", sloganları eşliğinde bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Yürüyüş sırasında ayrıca “Yaşasın 1 Mayıs”, “Gericiliğe, Sömürüye, Yolsuzluğa, Yoksulluğa, Savaşa, Faşizme karşı Omuz Omuza”, "Sürgünler, Mobingler bizi Yıldıramaz", “Tacize, Tecavüze, Şiddete Hayır” yazılı döviz ve pankartlar taşındı.

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu tarafından hazırlanan ve Atatürk Meydanı’nda yapılan ortak basın açıklamasında; "1 Mayıs'ın tarihi dünyanın dört bir yanında ve ülkemizde işçi sınıfının ekmek ve hürriyet kavgasıyla yazılmıştır. Türkiye'nin ihtiyacı olan 1 Mayıs birlik mücadele ve dayanışma ruhudur" denildi.

Meydandaki kutlamalar Dikili Eğitim-Sen Müzik Topluluğu'nun, ardından ise PRAKSİS gurubunun verdiği konser ve halay gösterileri ile olaysız bir şekilde sona erdi.

Editör: Haber Merkezi