Dikili'de küçük liman diye adlandırılan balıkçı barınağı etrafının, kıyı kanununa aykırı olmasına rağmen çit ile örülmesine ilişkin kaymakamlığa verilen itiraz dilekçesinin ardından imza kampanyası başlatıldı.

Dikili Kültür ve Çevre Platformu (DİKÇEP) tarafından İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne iletilmek üzere Dikili Kaymakamlığı'na verilen dilekçenin ardından imza kampanyası başlatıldı. Küçük liman etrafında örülen çitlerin önünde açılan stantta ilk gün 3 saatte 600 imza toplandığı belirtildi. İmza standının 12 Temmuz Pazar Günü'ne kadar saat 19.00 ile 20.00 saatleri arasında açık olacağı öğrenildi. 

HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ

Dikili Kültür ve Çevre Platformu (DİKÇEP) tarafından yapılan açıklamada ise; “Kıyı Kanunu’na aykırı yapılan çit örgü ile ilgili itirazlarımızı yaptık. Ardından imza kampanyası başlattık. İlk gün 600 imza topladık. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz" denildi. Açıklamada; "Dikili Merkez Su Ürünleri Kooperatifi’nce liman etrafına kıyı kenar kanununa rağmen ‘Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çıkarılan Balıkçı Barınakları Yönetmeliğinin 9. Maddesi’ gerekçe gösterilerek çit örüldü. Bu asla kabul edilebilir bir durum değil. Konuyla ilgili tüm yasal girişimleri yapacağız. Hukuki süreci başlatacağız" ifadelerine yer verildi.

ENGELLERİN DERHAL KALDIRILMASI VALİLİK VE BELEDİYELERCE SAĞLANIR

Konuyla ilgili ayrıca; "Buradan tekrar hatırlatmak istiyoruz. 03/08/1990 tarihli ve 20594 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin ‘Sahil Şeridinde Planlama’ başlıklı 17 inci maddesine göre; Onaylı uygulama imar planı bulunan sahil şeritlerinde; kıyıya geçişi engelleyecek şekilde oluşturulmuş duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engellerin derhal kaldırılması, ilgili valilik ve belediyelerce sağlanır" denildi.

(AJANS BAKIRÇAY)

Editör: Haber Merkezi