Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER)’nin vizyon projeleri arasında yer alan Kent Diplomasisi Sertifika Programı, 8 Ocak 2022 tarihinde başlıyor. Yaz ve Kış dönemi olarak senede iki kez gerçekleştirilecek olan programa Uluslararası İlişkiler, Kamu yönetimi, Siyaset Bilimi ve Yerel Yönetimler alanlarında öğrenim gören öğrenciler kabul edilecek. Dört hafta sürecek olan program Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi‘nde (AASSM) fiziksel katılımla gerçekleşecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran ve DİDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Güler‘in açılış konuşmalarıyla başlayacak olan programda alanlarında uzman akademisyenler, öğretim görevlileri, emekli diplomatlar, iş dünyası temsilcileri ve üst düzey bürokratlar konuşmacı olarak yer alacak.

Programın Amacı

Günümüzde geleneksel diplomasinin niteliği, niceliği ve çeşitliliği değişmektedir. Yumuşak güç unsurlarının öneminin gün geçtikçe arttığı ve kamu diplomasisi stratejilerinin ana gövdesini oluşturduğu bir dönemdeyiz. Küreselleşmenin etkisiyle hedef kitleyi ikna etmenin yöntemleri özellikle uluslararası arenada çok çeşitlenmiştir. Kuşkusuz kentlerin yarattıkları marka ile katma değerleri en az ülkeleri kadar değerlidir. Bu nedenle uluslararası alanda kent markası yaratmak, bunun neticesinde ülkenize-kentinize yatırımlar çekmek, turizmi geliştirmek, ticareti artırmak, spor, kültür ve eğitim gibi alanları katma değer sağlayan alanlara çevirmek kamu diplomasisi ile kent diplomasisi faaliyetlerinin başlıca sebepleri arasında akla ilk gelenlerdir.

İzmir’in çok renkli ve çok sesli tarihinden aldığı dünya kenti vizyonunu 21.yüzyıl gereklilikleriyle buluşturmak amacıyla kurduğumuz Kent Diplomasisi Sertifika Programı,  yapılan başvurular sonucunda derneğimizce seçilen 50 üniversite öğrencisiyle başlayacak ve her yıl 2 dönem (kış-yaz) şeklinde devam edecektir. Diplomatlar, belediye başkanları, akademisyenlerin yanı sıra sanayi, iş dünyası ve medya temsilcilerinin de çeşitli oturumlarda konuşmacı olarak yer almasını planladığımız sertifika programımız, toplam 4 haftalık eğitim sonucunda üniversite öğrencilerinin kent diplomasisi alanındaki teorik bilgisini arttırmayı ve İzmir için somut projeler üretmelerini hedeflemektedir

Programa başvuru için: https://www.dider.net/duyurular/sertifika

Editör: Haber Merkezi