Devrimci mücadelenin emektar isimlerinden İsmail Levent Aksan (66), İzmir’de uzun süredir yaşadığı sağlık sorunları sonucu bugün (5 Mayıs) yaşamını yitirdi.

Ankara’da Gazi Üniversitesi’nde İngilizce Bölümü’nde eğitimini sürdürürken Gazi-Der’de mücadeleye katılan Aksan, Behçet Dinlerer ve Soner İlhan’la birlikte Beşevler bölgesindeki Devrimci Gençlik mücadelesinin örgütçüleri arasında yer aldı.

EGE DEVRİMCİ YOL...

Daha sonra İzmir’e giden Aksan, Tariş Direnişi’nin mahalleler ayağında, Gültepe Direnişi’nin örgütlenmesinde rol aldı. Bu dönemde yürüttüğü faaliyetlerden dolayı Ege Devrimci Yol davasında yargılandı.

Yargılama sonucu Ali Akgün ve Hıdır Aslan’la birlikte idam cezasına mahkum edilen Aksan, şartlı salıverme ile 1992’de tahliye edildi.

Mücadeleye Halkevleri ile devam etti.

Hapishaneden çıktıktan sonra insan hakları mücadelesine katılan Aksan, mücadelesini Halkevleri ile sürdürdü. İzmir’de uzun süre Konak Halkevi’ne emek verdi.

Uzun süredir sağlık sorunları ile mücadele eden Aksan, 66 yaşında yaşamını yitirdi. Aksan, salı günü 14.00’da Konak Halkevi önünde düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Sendika.org

Editör: Haber Merkezi