Gizem TABAN/İZGAZETE- Koronavirüs ile mücadele devam ederken her gün virüsle burun buruna savaşan sağlık personelleri de soruşturmalar ve cezalarla boğuşuyor. 
 

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi’nde görev yapan sağlık personelleri, ek ödeme, döner sermaye, idari izinler gibi konularda yaşadıkları adaletsizliği 17 Haziran’daki basın açıklamasıyla dile getirmişlerdi.  DEÜ Rektörlüğü, sendikal hakkını kullanarak basın açıklamasına katılan sağlık personelleri hakkında disiplin soruşturması başlatmıştı. 


CEZA YAĞDIRDILAR
Basın açıklamasına katılan 16 kişiye disiplin soruşturması kapsamında başhekimlik tarafından yevmiye kesme cezası verilirken, 10 kişiye de savcılık tarafından sosyal mesafeye uymama cezası verildi.

 

“GÖZDAĞI VERİYORLAR”
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Adem Çoban DEÜ Hastanesi Başkhekimliği’nin hastanede hasta bakım personeli ve temizlik personeli olarak görev yapan toplamda 16 kişiye yevmiye kesme cezası verdiğini açıkladı. Kararın hukuka aykırı olduğunu dile getiren Çoban, “Disiplin Kurulu toplanmadan ceza verildi. Bu hukuka aykırı bir husus. Arkadaşlarımız zaten asgari ücretin biraz üstünde maaş alıyorlar. Bir de 2 yevmiye kesme cezası verildi. Amaçları hak mücadelemizi bastırmak. Gözdağı veriyorlar. Biz itirazımızı yaptık. Önümüzdeki günlerde de hukuki süreci başlatacağız” dedi. 

 

“İTİRAZ EDECEĞİZ””
Aynı basın açıklamasında yer alan Türk Hemşireler Derneği Başkanı (THD) İzmir Şube Başkanı Hemşire Ebru Melek Benligül ve aralarında sağlık çalışanları, tabip odası temsilcileri ve sendika temsilcilerinin de olduğu 10 kişiye de Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘sosyal mesafeye uymama’ cezası verildiğini açıkladı. Benligül, görüntü kayıtlarının tekrar incelenmesi ve cezanın iptali için karar itirazda bulunacaklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi