Gizem TABAN/İZ GAZETE- Geçtiğimiz süreçte, haklarını aramak için eylem yapan sağlık emekçilerine yönelik; 'ek ödeme kesintisi, disiplin cezası, yevmiye cezası, mobbing, sürgün' gibi olaylarla gündeme gelen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi'nde yine emekçileri mağdur eden bir olay yaşandı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube eş Başkanı Erkan Batmaz, sağlık emekçilerinin 3 haftadır DEÜ Hastanesi'nde ısınma sorunu yaşadığını açıkladı. 

'TİTREYEREK ÇALIŞIYORLAR'

DEÜ Hastanesi'nde ısınma sorunu yaşandığını belirten SES İzmir Şube eş Başkanı Erkan Batmaz, sorunun 3 haftadır sürdüğünü ve yönetime bildirilmesine rağmen herhangi bir çözüm üretilmediğini söyledi. Hastane genelindeki ısınma sorunu nedeniyle sağlık emekçilerinin soğuktan titreyerek çalışmak zorunda kaldığını dile getiren Batmaz, DEÜ Hastanesi Yönetimine çözüm çağrısı yaptı. 

'ÇÖZÜM ÜRETİLMEDİ'

Batmaz, konuya ilişkin şunları söyledi: "Hastane bahçesindeki tadilatlar nedeniyle kazılar yapılıyor, bu nedenle jeotermal su kesilmek zorunda kalındı.  Üç haftadır hastane genelinde ısınma sorunu var. İçerinin ısısı 11 dereceye kadar düşüyor. Klima ya da elektrik sobası olan bölümlerde ısınma sorunu yok ancak bunların olmadığı yerde emekçi arkadaşlarımız titreye titreye çalışıyor. Hastalar da şikayetçi... Sorunu yönetime bildirdik ama halen çözüm üretilmedi.  Sağlık emekçisi arkadaşlarımız zaten pandemi gibi zor bir dönemde canlarını riske atarak çalışırken bir de ısınma sorunuyla karşı karşıya kaldı. Sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz."

Editör: Haber Merkezi