İZ GAZETE - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF)  bugün yapılan mezuniyet töreni protestoya sahne oldu. Narlıdere'de bulunan GSF'nin Tınaztepe kampüsüne taşınmasını istemeyen öğrenciler konuşma yapmak için kürsüye gelen GSF Dekan vekili Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna’ya sırtını dönerek protesto etti. Öztuna konuşmasını yapamadan sahneyi terk etti.

Protestoya törene katılan anne babalar da alkışlarıyla destek oldu. 

ÖĞRENCİLER VE AKADEMİSYENLER YETERSİZ BİR KAMPÜSE TAŞINMAK İSTEMİYOR

GSF kampüsünün Tınaztepe kampüsüne taşınmamasını isteyen öğrenciler ile yönetim arasında bir süredir tartışma yaşanıyor. Konuyla ilgili olarak GSF Sahne Sanatları Anasanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Semih Çelenk konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı; "DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve DEÜ Konservatuvar, kiminde 30 kiminde ise 15 yıldır eğitim yaptığı binalarının depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılmak üzere boşaltılıp belirsiz bir süreliğine Tınaztepe'de rektörlük binası olarak yapılmış ama nedense rektörlüğün taşınmadığı bir binaya taşınma isteniyor. Kimine göre geçici kimine göre ise bir daha geri dönmemek üzere planlanan bu taşınma sonrasında eğitimin büyük ölçüde sekteye uğrayacağı biliniyor.

Kimin nereye gideceği hangi dersin hangi mekanda yapılabileceği eğitimin muhatapları ile konuşulmuyor bile. Hiç bir planlama, diyalog ve müzakere olmaksızın, hiç bir başka çözüm önerisi konuşulmaksızın körü körüne alınmış bir kararın emir komuta zinciri içinde uygulanması bekleniyor.

Sanki matah bir şey gibi 'diyalog ile değil kriz yönetmek' tek başvurulan yönetim biçimi görülüyor. Belki de, İngilizlerin meşhur sözünün doğruluğu kanıtlanmak isteniyor. 'All the babies look each other, they in turn look likes Winston Churchill' Bütün çocuklar birbirine benzer. Çünkü hepsi Winston Chircill'e benzer. bunu anlayabiliyoruz. Ancak bu bir kader olamaz. Bunu değiştirmenin tek bir yolu var. Bıkmadan usanmadan diyalog ve müzakere talep etmek ve ortak akla uygun bir kararı hep birlikte almak. Ne de olsa burası bir üniversite..."

Editör: Haber Merkezi