CENGİZ ALDEMİR/ ANKARA-  Meclis Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti Gurup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu kısmi kapanma ve kamu kuruluşlarının satılması konularına değindi.

Dervişoğlu, partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada kısmi kapanmaya gidildiğini, sokağa çıkma aralığının iki saat geriye çekildiğini, her zaman olduğu gibi, kafe ve restoranların kapatılacağı karanını eleştirdi.

KAPANMA KARARI YETERSİZ VE ADİL DEĞİL

Kısmi kapanma sürecinde beş yıldızlı otellerin restoran ve kafeteryalarının ve hiçbir zaman kapatılmayan AVM'lerin açık olmasının yanında esnaf için kapatma kararının ayrımcılık olduğunu belirten Dervişoğlu, 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağının da adil bir karar olmadığını belirterek, “Her fırsatta cezalandırılan lokanta, kafeterya ve kahveci esnafı bu haksızlığa ve ayrımcılığa isyan ediyor, adalet bekliyor. Pandemi sürecinde sürekli cezalandırılan bir diğer kesim ise 65 yaş üstü vatandaşlarımızdır. Aşısızken de aşılıyken de bu vatandaşlarımız yasakla karşılaşmaya devam ediyor. Aşı olmalarına rağmen sokağa çıkmalarına ve ulaşım araçlarına binmelerine yasak getirilmiştir. Bize göre alınan kararlar her şeye rağmen yetersizdir ve adil değildir. 60 bini geçmiş vaka sayısıyla tam kapanmadan başka bir tedbirin yeterli olmayacağını belirtmek isterim” sözleriyle eleştirdi.

DEMİRYOLLARI ÖZELLEŞTİRİLMEK İSTENİYOR

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, TÜBİTAK, Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü, Demiryolu KİT'leri Kurumsal Dönüşüm Projesi" adıyla bir çalışma hazırlandığı bilgisini paylaşan Dervişoğlu, “Bu çalışmada Türkiye'deki Demiryolu KİT'lerinin hem gelir hem personel verimliliğinin düşük olduğu ileri sürülüp zarara dikkat çekilmektedir. Dönüşüm olmadığı takdirde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının zararının 2030 yılına kadar 2 kat artacağı, 7,7 milyar lirayı bulacağı iddia edilmektedir. Bu nedenle de kurumun özelleştirilmesi istenmektedir” diye konuştu.

SATILAN DEVLET MALI HÜKÜMETİN VEBALİ ALTINDADIR

Daha önce Varlık Fonuna devredildiğinden beri zarar eden ÇAYKUR'un zarar bahanesiyle özelleştirilmesi konusunu dile getirdiğini anımsatan Dervişoğlu, aynı durumun bugün Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarında da yaşandığına dikkat çekerek, “Devletin işleyen tüm kurumlarını önce etkisizleştirdiniz, şimdi de satmaya ya da özelleştirmeye niyetleniyorsunuz. Kamu kurum ve kuruluşları liyakatsizlik ve israfla yönetilmeye devam ediyor. Satılan her bir devlet malı Hükûmetin vebali altındadır. Tarih ve aziz milletimiz yeri geldiğinde bu yaptıklarınızın hesabını mutlaka soracaktır” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi