İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da deri fabrikası yöneticilerini ziyaret ederek, yaşanan kaza nedeniyle geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Dün sabah saatlerinde, Çaybaşı Mahallesi'ndeki Sepiciler deri fabrikasının arıtma tesisinde bulunan çamurların biriktirildiği 2.5 metre derinliğindeki havuzda arıza meydana geldi. Bunun üzerine işçilerden biri, arızayı gidermek için havuza girdi. İçinde bir miktar çamur bulunan havuzda metan gazının biriktiğinden habersiz işçi, baygınlık geçirdi. Bunun üzerine 4 işçi, baygınlık geçiren arkadaşını kurtarmak için havuza girince onlar da metan gazından zehirlendi. Kurtarma çalışmasına katılan 2 işçi de havuzun başında metan gazından etkilendi. Bunun üzerine fabrikadaki işçiler, AKS 110 ve sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi. İşçiler AKS 110 aracı ve ambulansla Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede ilk müdahalesi yapılan işçilerden 2'si ambulansla İzmir'deki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede bulunan işçilerin tedavilerinin sürdüğü, sağlık durumlarının iyiye gittiği, solunumla ilgili problem yaşayan bir işçinin durumunun ise ağır olduğu belirtildi.

BAŞKAN'DAN "GEÇMİŞ OLSUN" ZİYARETİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Sepiciler deri fabrikasına gelerek yaşanan kaza nedeniyle geçmiş olsun dileğinde bulundu. Fabrikanın arıtma tesisinde kimyasal maddelerin ayrıldığı borunun patlaması sonucu zehirlenen işçilerin sağlık durumuna ilişkin bilgi alan Başkan Kocaoğlu, Sepiciler Çaybaşı Deri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sepici, yönetim kurulu üyeleri Tahsin Sepici, Mustafa Sepici ve İklame Sepici, fabrikanın ikinci kuşak temsilcilerinden Talip Sepici ile bir araya gelerek işçilere acil şifalar diledi.

Başkan Kocaoğlu'nun ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Talip Sepici, bir işçinin solunum problemi nedeniyle durumunun ağır olduğunu söyledi. Yaşanan kazadan dolayı oldukça üzgün olduklarını dile getiren Sepici, "İnsan sağlığına, eğitimlere çok önem veriyoruz. Tüm bunlara rağmen insan faktörü de var. Durumu ağır olan işçimizin de bir an önce sağlığına kavuşmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi