İZ GAZETE-  Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında Göztepe-Altay maçındaki olaylarla ilgili 21 kişi gözaltına alındı. İzmir’deki derbide fişekleri stada sokan kişilerin özel bir ambulans şirketi görevlileri olduğu ifade edilirken derbide görevli olan hastanelerden biri olan EMOT Hastanesi'nden konuya ilişkin açıklama geldi.

'OLAYLARLA HİÇBİR İLGİMİZ YOK!'

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

27.11.2022 tarihinde oynanan Göztepe- Altay futbol müsabakasında çıkan üzücü olaylar sonrası İzmir Valiliğinden yapılan basın açıklamasında maçın 19. Dakikasında misafir tribünden Göztepe tribünlerine işaret fişeği fırlatılması ve bir taraftarın yaralanmasına neden olan olayla ile ilgili söz konusu fişeklerin stada sokulmasına, statta görevli özel ambulans şirketi şoförleri A.G. ve H.K. isimli şoförlerin aracı oldukları açıklanmış ve soruşturmanın devam ettiği bildirilmiştir.     

Konu ile ilgili aynı sahada başka ambulans şirketleri yanında Hastanemiz ambulansının da olması ve bir kısım fotoğraflarda saha içinde Hastanemiz adının görünmesi nedeniyle işbu zorunlu açıklamayı yapma gereği duyulmuştur;  

1.    Hastanemize ait ambulansın ve ambulans şoförlerinin yaralıları taşımak ve tıbbi tedavi görmelerini sağlamak dışında söz konusu olaylarla hiçbir ilgileri bulunmamaktadır.

2.    Valilik tarafından yapılan açıklama olaylara neden olan fişekleri Ambulans şirketi şoförlerinin stada soktukları açıklanmış olup, Hastanemiz tam teşekküllü bir Ortopedi ve Travmatoloji Hastanesi olup, ambulans şirketi değildir. 

3.    Fotoğraflar farklı açılardan incelendiğinde görüleceği üzere Statta başka firmalara ait ambulanslar da bulunmakta olup, EMOT Hastanesi ambulansında A.G. ve H.K. isimli herhangi bir şoför bulunmamaktadır. 

4.    Hastanemize ait herhangi bir personel ile ilgili herhangi bir soruşturma, suçlama veya işlem söz konusu değildir. 

5.    Hastanemizin söz konusu olaylara neden olan hususlarla ilgili hiçbir ilgisinin olmadığını kamuoyuyla paylaşır ve olayda yaralanan sporcu ve taraftarlara geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.

Editör: Haber Merkezi