Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan ve 117 canın hayatını kaybettiği depremde evleri yıkılan ve hasar alan depremzedeler, evlerini yaptırmak için hükümetten 1 yıldır kredi bekliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda emsal artışıyla bir nebze de olsa nefes alan depremzedeler, hükümetten ise 2 yıl ödemesiz 18 yıl ödemeli sıfır faizli minimum 400 bin lira kredi talep ediyor. 26 Kasım’da İzmir’e gelecek olan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan kredi müjdesi beklediklerini dile getiren İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, kredi taleplerinin yerine gelmemesi durumunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) yürüyeceklerini, oradan sonuç almazlarsa evlerinin bulunduğu alana çadır kuracaklarını veya domates-salatalık ekerek kira paralarını sağlamaya çalışacaklarını söyledi. 

TWITTER’DA GÜNDEM OLDULAR

Evlerini yeniden yaptırmak için ihtiyaç duydukları kredi konusunda hükümetten bekledikleri müjdeyi alamayan depremzedeler, 1 yıldır verdikleri kredi mücadelesini sosyal medya platformu Twitter’a taşıdı. Depremzedeler, kredi talepleri doğrultusunda geçtiğimiz gün Twitter’da gündem olarak en çok konuşulan konu listesine girdi.

‘YA ÇADIR YA DOMATES-SALATALIK’

Kredi konusuna ilişkin açıklamalarda bulunan İZDEDA Başkanı Özkan, AKP İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın kredi konusunu ekim ayında TBMM’ye taşıyacağını söylediğini ancak kasım ayının sonuna gelinmesine rağmen herhangi bir gelişme yaşanmadığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir ziyaretinde kredi müjdesi vereceğini ümit ettiklerini belirten Özkan, “Emsal artışı belediyede dendi, belediye, emsal artışını verdi. Ama kredi konusunda herhangi bir hareket göremiyoruz. Biz depremzedeyiz, mağduruz. Kredi konusunun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyoruz. Kredi müjdesi için Cumhurbaşkanının İzmir’e gelmesinin beklendiğini düşünüyoruz, inşallah öyledir. Eğer kredi müjdesi alamazsak TBMM’ye yürüyeceğiz. Oradan da sonuç alamazsak evlerimizin bulunduğu yerlere çadır kuracağız, çadırlarda kalacağız ya da kiralarımızı ödemek için evlerimizin bulunduğu yere domates-salatalık ekeceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi