Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremde evleri yıkılan veya hasar alan depremzedelerin sorunları halen çözülmedi. Depremin üzerinden yaklaşık 1 buçuk yıl geçmesine rağmen mağduriyetleri giderilmeyen depremzedeler rotayı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBBM) çevirdi. İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, 30 depremzedeyle birlikte Ankara’ya giderek TBMM’de grubu olan tüm partilerle görüşeceklerini ve taleplerini yineleyeceklerini açıkladı. Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile de bir görüşme yapacaklarını ifade etti.

‘HEPSİNE DOSYA VERECEĞİZ’

Depremin ardından yaşanan süreçte talepleri yerine getirilmedikleri için TBMM’ye gitme kararı aldıklarını belirten İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, Meclis’te grubu olan tüm siyasi partilerle görüşeceklerini ve hepsine sorun ve taleplerin içerisinde bulunduğu bir dosya teslim edeceklerini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yapacaklarını kaydetti. Özkan, “Kredi, proje alanlarındaki hak kayıpları, emlak vergisi ile ilgili konuları görüşeceğiz. Bu konularla ilgili bizim hazırladığımız bir dosya var, TBMM’de görüşme yapacağımız siyasi partilerin yetkililerine bu dosyayı vereceğiz. Biz 7269 Sayılı AFAD Kanunu’nu İçişleri Bakanlığı ile görüşüyoruz, 6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu’nu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile görüşüyoruz, emlak vergisini belediyeyle görüşüyoruz, DASK’ı Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşüyoruz. Bunların hepsinin bir koldan yürütülmesini istiyoruz. Depremzedeler bir oraya bir oraya gidip gelmesin istiyoruz. Biz neredeyse 1 buçuk yıldır depremzedeyiz hala deprem vergisi ödüyoruz. Ancak istediğimiz koşullarda kredi talep ediyoruz, sorun oluyor. Bunların hepsini anlatacağız. Gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını talep edeceğiz” diye konuştu. 

‘BİR DAHAKİNE EYLEM YAPARIZ’

“Otobüs otobüs gitmek istemiyoruz, inşallah o nasip olmaz” diyerek açılamalarını sürdüren Özkan, “Bu sefer de sorunlarımız çözülmezse bir dahaki sefere herhalde toplu halde TBMM’de eylem yaparız” dedi.

Editör: Haber Merkezi