NEVRA UÇKAÇ/ GÖKÇE ADAR- İzmir'de 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından Bayraklı ilçesinde sarsıntı sonucu çökme yaşanan apartmanlarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Vinçlerle ayakta duran Barış Apartmanı'nın 8'inci katında pencereye yanaşan kedi 'Minnoş' için de kurtarma ekipleri harekete geçti. Asansörle 8'inci kata yanaşan AFAD personelleri pencereyi kesti. Görevlileri görünce korkup, içeri kaçan kedi için dakikalarca uğraşan ekipler telefonla sahibi Aynur Turhan'ın sesini kediye dinletti. Pencereye mama konulmasına karşın bir türlü aşağı inmeyen kedi için son olarak perdeler birbirine bağlanıp, aşağı sarkıtıldı. Ancak yapılanlar sonuçsuz kaldı. Kedi, dairenin içine kaçtı. 

'ÖNCELİK İNSAN' DEDİ, KEDİSİNDEN HİÇ BAHSETMEDİ

Kedisinin yaşadığını görünce çok sevindiğini anlatan Aynur Turhan, "Biz deprem sırasında evde değildik. Ben şu ana kadar kedimden hiç bahsetmedim. Çünkü öncelik insan, komşularımın canı önemli. Onlar çıkıncaya kadar içeride kedimin olduğunu söylemedim. Bir yakınım dile getirdi, yine de bir canlı dedi. Bir baktık pencereye çıkmış. Şu an çok mutluyum, onu görünce çok sevindim. Komşularım ve yakınları için çok üzüldüm. Allah hepsine sabır versin. Kedimi kurtaracaklar inşallah" dedi.

Minnoş'u kurtarmak için çalışan ekiplere sahibiyle birlikte AKP İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da destek verdi. Kedi, aşağı inmeyince umutlar, apartmanın yıkımı sırasında kurtarılmasına kaldı.

DHA

Editör: Haber Merkezi