Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı ve Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi 75. Yıl Parkı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan çadır kentte çocuklar için spor aktiviteleri başlatıldı. Diğer çadır alanlarında da uygulanacak programa göre İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı antrenörleri çocuklara önce jimnastik ardından istedikleri branşlara göre futbol, basketbol ve voleybol antrenmanı yaptırıyor. Yine gönüllü öğretmenler tarafından çadır alanlarında anaokulu öncesi eğitim müfredatı uygulanarak çocukların gün içinde zamanlarını etkin bir şekilde geçirmesi sağlanıyor. 

İLGİ ALANLARINA GÖRE SPOR YAPACAKLAR

Çadır alanlarında kalanların üçte birinin çocuk olduğunu ve bu çocukların deprem sonrası büyük bir travma yaşadığını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge hedeflerinin çocuklar için sporun iyileştirici gücünden yararlanmak olduğunu söyledi. Orhunbilge, "8 aydır pandemi nedeniyle çocuklarımız evden dışarı çıkmadı. Şimdi de büyük bir deprem şoku yaşadı. Belediyemiz bünyesinde yer alan sosyolog ve psikolog arkadaşlarımızla, antrenörlerimizle onlara bu yaşadıkları şoku unutturmak için bir program yaptık. Çocuklarımızın ilgi alanlarına göre spor aktiviteleri yaptırıyoruz.  Onların mutlu olması için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz" dedi.& nbsp;

BİLGİSAYARLAR DA GELİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Odaman, çadır alanlarında yaşam merkezi oluşturmaya çalıştıklarını kaydederek, "Yurttaşlarımız kalıcı konutlara geçinceye kadar hem spor hem eğitim alanında çocuklarımızın yanındayız. Programlarımız sabahtan akşama kadar sürüyor. Önümüzdeki günlerde gençlerimiz ve çocuklarımız için kapalı bir bilgisayar alanı da oluşturacağız" dedi. 

Editör: Haber Merkezi