İzmir'de saat 03.29'da deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre depremin merkezi Buca ilçesi, derinliği 4.5 KM, şiddeti ise 4.9. 

Deprem sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç açıklamada bulundu. İşte o açıklamalar:

'2 VATANDAŞIMIZ PANİKLE ATLAMA SONUCU YARALANDI'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, "İzmir Buca'da, saat 3.29'da gerçekleşen 4.9 büyüklüğünde depremde şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmamıştır. 2 vatandaşımız panikle atlama sonucu yaralanmış, bir camii minaresinde de hasar meydana gelmiştir" denildi.

SOYER: İLK TESPİTLERİMİZE GÖRE...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer "Merkez üssü Buca olan 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm itfaiye ekiplerimiz devriyede. Konak'ta bir camimizin minaresi yıkıldı. İlk tespitlerimize göre çok büyük bir hasar yok" açıklamasını yaptı.

BUCA BELEDİYE BAŞKANI  KILIÇ: GELİŞMELERİ İZLİYORUZ

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “BUCAKUT ve Sarı Masa ekiplerimiz başta olmak üzere tüm ekiplerimiz ile görev başındayız. Gelişmeleri izliyoruz. Şu ana kadar herhangi bir mal ve can kaybı tarafımıza ulaşmamıştır” ifadelerini kullandı.

KÖŞGER'DEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise, "Kıymetli İzmirliler Öncelikle geçmiş olsun. 4,9 büyüklüğünde olduğu ifade edilen Buca merkezli depremde ilimizde Konak’ta bir cami minaresi dışında hasar ve yüksekten atlama şeklinde yaralanmalar dışında herhangi bir sıkıntı olmamıştır. Tekrar geçmiş olsun" dedi.

Editör: Haber Merkezi