İZ GAZETE- İzmir'de gerçekleşen 6.6 (kimi kaynaklara göre 6,8) büyüklüğündeki şiddetli deprem sonrası vatandaş sokağa döküldü, 12 can kaybı verildi ve yüzlerce kişi yaralandı. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ İz Televizyonu'na önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamanın satır başları:

*Bornova'da ağır hasar alan bir durum şu anda yok ama Bayraklı'da hasar durumu ağır. Onun dışında yan yatmış binaların veriler de anda elimizde. Ölü sayısı var ama Vali de açıkladı, şu an net bir bilgi yok. Bize düşen görev AFAD'la iletişim içerisinde çalışmaya katılmak, biz de Bornova Belediyesi olarak iş makinaları ve kadromuzla çalışmaya katıldık. Umarım çok sayıda canlıyı dışarı çıkarma şansı yakalarız. Türkiye ve İzmir büyük bir deprem yaşadı. Hepimize geçmiş olsun.

*Deprem sırasında biz de belediye binasındaydik, gerçekten en zor yaşadığımız bir dakikaydı. Neyseki ağır hasarımız, çöken binamız yok. Çok sayıda cam kırığı ve hasar var. Onlarla ilgili tespitlerimiz var.

*Yaralılar Bornova'da üç devlet hastanesinin tamamına gidiyor. Ege Üniversitesi, Türkan Özilhan ve Tepecik Hastanesi'ne.

*Biz Bornova Belediyesi olarak kriz masası kurduk, spor alanları ve açık alanlarımız hazır. Akşam yemeği ve çadırlar gibi her şeyi karşılayacağız. Nerdeyse 7 şiddetindeki depremden sonra insanların eve girmesi mümkün değil, bu geceyi dışarıda geçireceğiz. Biz tüm olanaklarımızı Bornova'da, Bayraklı'da ve Büyükșehir Belediyesi olarak sürdürüyoruz. O depremin ardından 4 büyüklüğünde bir artçı daha oldu. Tedbirli olmak lazım, bu gece vatandaşa evlerden uzak olmasını tavsiye ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi