Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin 50.yılında Emek Partisi İzmir İl Örgütü ve Emek Gençliği anma konseri düzenledi.

Bornova Âşık Veysel Rekreasyon Merkezi Açık Hava Tiyatrosunda yapılan konserde İlkay Akkaya, Mikail Aslan, Apolas Lermi, Cem Erdost İleri, Grup Peyk ve Grup Mayıs sahne aldı.

Anma konserine Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan ve yöneticileri ile HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, DERİTEKS Genel Başkanı Makum Alagöz, Sağlık İş Genel Merkez Yöneticisi Adem Sarıçoban, Tüm Bel-Sen Genel Merkez Yöneticisi Bülent Türkmen, DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir Şube yöneticileri, üye işçiler, KESK’e bağlı sendikaların şube yöneticileri, temsilcileri, Akar Tekstil Deriteks işyeri temsilcileri ve işçileri, BORKAD’lı ve BEKEV’li kadınlar ile birçok işçi emekçi katıldı.

Evrensel’de yer alan haberde, kitle, ‘Faşizme ölüm halka hürriyet’, ‘İş ekmek özgürlük’, ‘Yusuf, Hüseyin, Deniz sürüyor sürecek mücadelemiz’, ‘Denizlerden Erdal’a gençlik emeğin saflarında’, ‘Yaşasın devrim ve sosyalizm’ sloganları attı. Ayrıca konsere İZENERJİ işçileri, ‘15-16 Haziranlardan bugüne Denizler işçilerin grev ve direnişlerinde’ pankartıyla, Çiğli Organize Sanayi işçileri ise ‘Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, Deniz Gezmiş işçi sınıfının iş ekmek özgürlük mücadelesinde yaşıyorlar’ pankartıyla, TMMOB da ‘Gezi tutukluları serbest bırakılsın Gezi onurumuzdur’ pankartı ile alana girdi.

‘MÜCADELE BÜYÜYOR’

Ardından konuşma yapan Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Denizlerin idamıyla Türkiye halklarına gözdağı verilmek istendiğini ancak bunu başaramadıklarını söyleyerek, “Onların mücadele bayrağı öyle büyüdü ki analar babalar çocuklarına Deniz’in, Yusuf’un, Hüseyin’in, Mahir’in, İbrahimlerin adını koydular. Bitmeyen yürüyüştür 6 Mayıs, sönmeyen ateştir” dedi.

İzmir’de HDP il binasına yapılan saldırıda katledilen Deniz Poyraz’ı, 10 Ekim Ankara katliamında öldürülen 104 barış güvercinini anarak sözlerine devam eden Akdeniz, Denizlerin mücadelesinin dalga dalga büyüdüğünü söyledi.

‘BİZ KAZANACAĞIZ’

Örgütlü mücadelenin gücüne değinen Akdeniz, “Demokrasi, bağımsızlık Denizlerin dediği yoldan gelir. O yol halk demokrasisi. Halk, işçi sınıfı örgütlüyse, öğrenciler, köylüler örgütlüyse örgütlü bir halkı kimse yenemez. Üçüncü bir seçeneği yaratmak zorundayız. Halk ittifakını yaratmak zorundayız. Bu halk ittifakı Newroz alanları, 8 Mart, 1 Mayıs alanları, bu alanların ittifakıdır. İşte burada İzmir’deki binlerdir. Halk ittifakının motor gücü işçi sınıfıdır. Denizlerin açtığı yolda işçi sınıfının programıyla olacak” dedi.

HABAŞ işçilerini, madencileri, belediye işçilerini, Çiğli işçilerini, ocak ayında zam dalgasına karşı fabrikalarda, işyerlerinde grevler yapan, Gemi söküm işçilerini de selamlayan Akdeniz, “İşçi sınıfı birleşe birleşe kazanacak, halk birleşe bileşe kazanacak. Hep birlikte işçi sınıfının etrafında birleşerek kazanacağız. Kapitalizm kendi mezarını kazıyor, o mezara gömülecek ve mutlaka işçi sınıfı kazanacak, proletarya enternasyonalizmi, ezilen halklar kazanacak. Biz kazanacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi