İzmir'de, denizlerde yaşamını yitiren mülteciler için performans gösterimi yapıldı. İranlı grafitist, insan hakları savunucusu ve aktivist Touraj Sebirivand, Halkların Köprüsü Derneği üyeleri ile birlikte denizlerdeki mülteci ölümlerine dikkat çekmek bir etkinlik gerçekleştirdi.

Kağıttan yapılan 2 bin beyaz kayık, Konak Pier'in hemen yanından denize bırakıldı. Kayıklar daha sonra çevreyi kirletmemek için denizden toplandı. 

'YARIN DÜNYA BARIŞ GÜNÜ'

Evrensel Gazetesi'nden Metehan Ud'u haberine göre Halkların Köprüsü Derneği Başkanı Prof. Dr. Cem Terzi, geçtiğimiz sene binlerce mültecini hayatını kaybettiğini hatırlararak "Akdeniz ve Ege Deniz'i mültecilere mezar oldu. Onları unutmadığımızı göstermek için bugün bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra böyle ölümlerin olmaması ve kamuoyunun dikkatini çekmek için buradayız. Yeni ölümlerin yaşanmamasını istiyoruz ve yeni ölümlerin yaşanmaması için Ortadoğu'da savaşların son bulması gerekiyor. Buradan barış çağrısını yineliyoruz. Yarın Dünya Barış günü de ayrıca" diye konuştu.

'ÖLÜMLER SAYILARDAN İBARET DEĞİL'

İranlı sanatçı Touraj Sebirivand, mültecilerin yaşamlarının kayıklar gibi olduğunu ifade ederek, "Sularda boğuldular. Kendileri yoklar ama hatıraları bizim aramızda diridir. Bu kağıtlar sonuca varmayacak çünkü politikacılar buna engel oluyor. Haberlerde ölümlerin sayısı bir adetten ibaret benim amacım ise bunların birer sayı olmadığı hepsinin birer insan olduğunu ifade etmek. Facianın yüzünü göstermeye çalıştım" dedi.

Editör: Haber Merkezi