ÇHD İzmir Şubesi'nin üyelerine yaptığı çağrı ile KHK ile işlerinden atılan açlık grevinin 69. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek olmak için avukatlar adliye binasında oluşturdukları " Dayanışma Zinciri " eylemine polis sert bir şekilde saldırdı. İzmir Barosu Vestiyeri önünde toplanan avukatların yakalarında Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın fotoğraflarını iğneleyip, ağızlarına maske takarak Dayanışma Zincirini oluşturdu. Yapacakları 5 dakikalık sessiz eyleme, dayanışma zincirindeki avukatların çevresini saran adliye polisi savcılığın talimatıyla adliye içinde yapacakları her hangi bir eyleme dağılmadıkları takdirde müdahale edeceklerini ancak adliye önünde eyleme izin vereceklerini söylemesi üzerine avukatları sert bir şekilde darp ederek adliye önüne çıkardı. Avukatlar adliye dışına çıkarılırken sık sık "Nuriye Semih onurumuzdur. Nuriye Semih yalnız değildir." sloganları atıldı.

Adliye önünde 10 dakikalık oturma eylemine geçen avukatlara biber gazı ve joplu müdahale gerçekleşti. Polis biber gazını avukatların yüzüne doğru sıkması üzerine çok sayıda avukat etkilenerek, polis müdahalesinde yaralandı.

Polis müdahalesinin ardından açıklama yapan ÇHD Genel Sekreteri Nergis Tuba Aslan mücadeleye devam edeceklerini belirterek " En demokratik hakkımızı kullanmamıza bile izin vermiyorlar. Buna bile tahammülleri yok. 10 dakikalık barışçıl bir eyleme bile tahammülleri yok. Faşizm her yerde, adliyede, sokaklarda. Biz ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz, adalet istemeye devam edeceğiz. Adalet aramaya her yerde devam edeceğiz. Tüm faili meçhul ve bu katillerin hesabını soracağız. " dedi.

 

Berkcan Zengin

Editör: Haber Merkezi