İz Gazete - 8 Haziran 2014’te yatağında uyurken evinin bitişiğindeki inşaattan beton mikseriyle beton dökülürken yan binada bulunan ve çöken duvarın altında kalarak oksijensiz kalan ve yatağa bağımlı hale gelen ve yatağa bağımlı hale gelen Kumru Konak, tedavi için Almanya'ya gitti.

Kumru Konak'ın Almanya'da  tedavi olabilmesi için gereken 60 bin Euro, kurulan dayanışma ağı ile toplanıldı. Dayanışma ağına bir çok aydın ve sanatçı katılım çağrısında bulunmuş, bu kapsamda Almanya'da da bir konser etkinliği düzenlenmişti.

Kampanyayı gerçekleştiren dayanışma ağı, müjdeyi sosyal medya hesaplarından verdi. Yapılan açıklamada, "Selam Dostlar; 'Kumru Öğretmene Ses Ver' adıyla başlattığımız kampanyanın, birinci aşamasını tamamladık. 60.000 Euro, Almanya'da tedavi olmasının karşılığıydı. Sizlerin gösterdiği dayanışma sonucunda Kumru öğretmeni bugün Almanya'ya uğurladık. Biz ona ses verdik, şimdi ses duyma sırası bizlerde. Kumru öğretmenden bir ses bekliyoruz artık. Bütün dostlara, eşlere akrabalara, kurum ve kuruluşlara gösterdikleri dayanışmadan ötürü ayrı ayrı teşekkür ederiz. Sevgilerle" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Olay, Yüksekova'daki Hacı Ömer Sabancı Caddesi'nde meydana geldi. Bir inşaatın 4'üncü katında süren beton dökme çalışması sırasında, yandaki binanın duvarı çöktü. Evinde uyurken çöken duvar ve üzerine dökülen harcın altında kalan Türk Dili Edebiyatı öğretmeni Kumru Konak ağır yaralandı. İşçilerin yardımıyla duvarın ve harcın altından çıkarılan Konak, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne, oradan da ambulans helikopterle Van'daki bir özel hastaneye kaldırıldı. Beyni bir süre oksijensiz kalan Konak, daha sonra ailesinin isteğiyle getirildiği İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Bir süre önce taburcu edilip, Bornova İlçesi Atatürk Mahallesi'ndeki evlerine getirildi.

Editör: Haber Merkezi