İZ GAZETE - Geçtiğimiz günlerde Aliağa’yı karıştıran darp iddiasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’ın kendi partisine mensup Meclis Üyesi Fatih Kürşat Kaplan’ı darp ettiği iddialarının ardından Kaplan meclis üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Kaplan, MHP üyeliğine ise devam edeceğini belirtti.

Fatih Kürşat Kaplan’ın açıklaması şöyle; 

''​31 Mart 2019 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde üyesi olmaktan onur duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi listesinden Aliağa halkımızın değerli oyları ile Belediye Meclis Üyesi olarak seçildim. Seçildiğim günden bu zamana kadar meclis üyesi sıfatım ile hiçbir şekilde Aliağa Belediye Başkanlığı bütçesinden meclis üyelerine verilen huzur hakkı adı altındaki ücreti almadığım gibi, ticari işletmemde de kesinlikle Aliağa Belediyesi ile kurumsal hiçbir ticari ilişkim olmamıştır. Daha ilk seçildiğim anda Meclis Üyelerine ödenen huzur hakkı ücretinin ihtiyaç sahiplerine verilmesi konusunda belediye başkanlığına dilekçe vererek bu ücreti almayacağımı bildirdim.

28.11.2020 günü basına ve kamuoyuna yansıyan HUKUKİ SÜRECİ DEVAM EDEN olayın nedeni ile ilçemize hizmet etmek için Aliağa Halkınca seçilen Belediye Meclisimizin çalışmasına etki etmesini’de istemediğimden dolayı, Hür irademle ALİAĞA BELEDİYESİ MECLİS ÜYELİĞİ görevimden istifa ettiğimi kamuoyuna saygıyla bildiririm.

​Mensubu olmaktan Onur duyduğum Milliyetçi Hareket Partisinin sade bir neferi olarak partim için çalışmaya devam edeceğim.''


 

Editör: Haber Merkezi