Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin üniversite gençlerinden oluşan Çağdaş Tiyatro grubu, Türk mizahının usta kalemi Aziz Nesin'in Düdükçülerle Fırçacıların Savaşı adlı oyununu, Kültürpark’ta yer alan İzmir Sanat'ta sahneledi. Oyunda ÇYDD İzmir Şubesi’nden 23 bursiyer rol aldı. Aynı zamanda oyunun yönetmeni ve yönetmen yardımcısı da bursiyerler oldu. Oyun, ezeli düşman iki ülke ile onları savaştan caydırmaya çalışan bir başka ülkeyi bir araya getiriyor. İzleyenler, tarihin en komik savaşına tanıklık ederken; oyun, savaşa, politikanın çirkin yüzüne, paranın yok ediciliğine ve fanatizme karşı duruyor.  Seyirciler arasında ÇYDD bursiyerleri ve gönüllülerinin yanı sıra İzmirliler de yer aldı. Ortaya koydukları performansla profesyonelleri aratmayan gençler, oyunun sonunda  büyük bir alkışla ödüllendirildi.

Ekip Ruhunu Yaşadılar

ÇYDD İzmir Şubesi, ortaokul ve lisede okuyan bursiyerlerinden de bir tiyatro grubu kurdu.  Sanatla uğraşmanın yanı sıra ekip ruhuna da yaşayan 14 ÇYDD İzmir bursiyeri, dernekteki danışman öğretmenlerin desteğini alarak tiyatro ile tanıştılar. Tamer Özşeker ve yardımcısı Salih Emre Tomakin tarafından 14 hafta gönüllü çalıştırıldıktan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuar Gençlik Tiyatrosu’nda Milli Mücadele yazarımız Turgut Özakman’ın Ah Şu Gençler oyununu sahneye koydular. Turgut Özakman’ın yazdığı hem güldüren hem de düşündüren yapıtını seyreden ÇYDD İzmir Şubesi bursiyerleri, arkadaşları, aileleri ve dernek gönüllü danışmanlarının alkışları oyun sonunda uzun süre dinmedi. Gençlik sorunlarını irdeleyen oyuna Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Eğitimevi çocuklarının ağabey ve ablalarının da seyirci olarak gelmeleri, güne ayrı bir renk ve anlam kattı.

ÇYDD İzmir Şubesi Başkanı Gönül Kaya, üniversiteli bursiyerlerden oluşan Çağdaş Tiyatro grubu ile lise ve ortaöğretim burs birimi öğrencilerinden oluşan tiyatro grubunun gelecek yıllarda da oyunlar sahneleyeceğini söyledi. Kaya aynı zamanda İzmir Şubesinin çatısı altındaki tüm çocuk ve gençlerin sanatın farklı dallarıyla tanışmaları, kendilerini keşfetmeleri ve yaratıcılıklarını geliştirmeleri için her türlü desteğin sağlanacağını belirtti.

 

Editör: Haber Merkezi