Ön seçimde 4 adayı geride bırakan Mehmet Kozan, ön seçime girmeden adaylığını açıklaması nedeniyle mevcut başkan Aydın Özcan’ı eleştirdi.  Kozan, “Demokrasinin özü seçimdir. Baro da bir hukuk kurumu olduğuna göre ön seçim kaçınılmaz. Kendisinin milletvekili adayı olduğu partinin genel başkanı bile ön seçimle gelirken onun bir hukuk kurumunun başında olmasına karşın ön seçime ‘hayır’ demesi tek bir anlama gelir. Bu da dayatmacı zihniyettir” dedi.
İzmir Barosu’nun olağan genel kuruluna iki gün kala Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, İzmir Sanat’ta düzenlenen kokteylde buluştu.  Yoğun katılımın gerçekleştiği buluşmada avukatlar, Başkan Adayı Mehmet Kozan’a destek sözü verdi. Kozan, “Ön seçim kararı aldıktan sonra büyük badireler atlattık. Demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşen ön seçimden sonra da Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun omurgasını oluşturan bizler listemizi açıkladık. İzmir Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nu, ön seçimle şekillenen 'bizim listemiz' temsil ediyor. Umarım listemiz bütün meslektaşlarımızdan teveccüh görür ve 17 Ekim günü İzmir Barosu’nun yönetimini devralır” diye konuştu.
İzmirli avukatlar olarak tahakküme ve baskıya boyun eğmeyeceklerini vurgulayan Kozan, “Baro başkanlığı seçimi, tüm avukatların seçme ve seçilme özgürlüğünü kullandıkları bir demokrasi şölenidir. Ancak burada farklı yollar izleyenler var. Ön seçime girmeden ‘Adayım’ demek, demokrasiye gölge düşürmekten başka bir şey değil. Diyelim ki yeniden baro başkanı seçildi. Peki kimi temsil edeceksin? Hukukun üstünlüğünü savunan, demokrasiye kalpten bağlı bir yapıyı temsil edeceksin. Ama sen bunlar yokmuş gibi davranıp sandığa gidersen, en başından savunduğumuz her şeyi yok saymış olacaksın. Bu durum baromuza yakışmaz, dayatmacı zihniyet olmaz” dedi.
Kozan, seçim sonucu yönetime gelmeleri halinde 2016- 2018 döneminde İzmir Barosu’nun yeniden bu değerlere sahip çıkan bir yapıya kavuşturacaklarını belirterek, “Biz Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu olarak kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayacak şekilde İzmir Barosu’nu yöneteceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi