İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Başkan adayı Av.İlke Erol, Mustafa Kemal Atatürk’ün evlendiği Latife Hanım’ın Karşıyaka’da bulunan köşkünün bahçesinde vermiş olduğu kahvaltıda avukatlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

İzmir Barosu seçimlerinde iki dönem seçimi kaybeden Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu bu dönem Genel Kurul'da Baro Başkanlığı için Avukat İlke Erol’u aday gösterdi.

Önceki dönem Baro Başkanı Av. Aydın Özcan da baro yönetiminde birlikte çalıştıkları, o dönem Baro Genel Sekreteri olan Av.İlke Erol’u destekleme kararı verdi.

Özcan, "İki dönemdir baro seçimlerinde yenilgi yaşamaktayız ve bu seçimde mutlaka baro yönetimini almamız gerekiyor. Bizler Cumhuriyetçiyiz işte “İlke”miz, işte adayımız" ifadelerini kullandı. 

'HER ZAMAN DAYANIŞMAYA İNANDIM'

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Başkan adayı Avukat İlke Erol yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bizler avukatlık mesleğini seçerken aynı zamanda bir yaşam biçimini de seçiyor ve bir duruş sergiliyoruz. Herkes için adalet ve eşitliği savunacağımızın taahhüdünü de veriyoruz.

Çok uzun yıllardır, İzmir Barosu’nun komisyonlarında ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışıyorum. Her zaman dayanışmaya ve güç birliğine inandım. Bu çalışmalarım sırasında edindiğim deneyimler ve birikimlerimle ülkemize, meslek örgütümüze, yaşadığımız şehrimize katkıda bulunmak istedim.

Baroların yaptırım gücüne inanıyorum ve meslektaş dayanışmasını önemsiyorum. Cumhuriyetçi grubun anlayışı her zaman meslektaşa hizmet olmuştur. “BARO AVUKAT İÇİNDİR” düsturu ile hareket edilmiştir.

Avukatlık Kanunu’nun bize verdiği yetki ile meslek kuruluşu olarak ulusalda ve yerelde “hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak” yetkilerimizi de etkin olarak kullanacağımızı belirtmek isterim. Baroların misyonu yasayla kendilerine yüklenen sorumluluklarla avukatlık mesleğinin gelişimine katkı sunmalarının, avukatların mesleki sorunlarına çözüm önerileri getirmenin yanı sıra Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi ile koyduğu hedefler olan tam bağımsız, laik, demokratik, hukukun üstünlüğünün egemen olduğu, modern bir toplumda yaşamanın gereklerini sağlamak için çalışmaktır.

Bu kapsamda bugüne kadar dayanışma içerisinde birlikte çalıştığımız tüm kurumlar, yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ile iletişimde olacak, iş birliklerimizi geliştireceğiz."

Editör: Haber Merkezi