15- 16 Ekim'de gerçekleştirilecek İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu için geri sayım başlarken Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Fuar Ada Gazinosu'nda bir araya gelen Cumhuriyetçi Avukatlar adaylarını tanıttı. Geceye İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan'ın konuşması damga vurdu.

Başkan Özcan, "16 Ekim'de sandıklardan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu tekrar iktidar olarak çıkacaktır. Buna canı gönülden inanıyorum. Çünkü Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu hiç durmaksızın 'baro avukat içindir' sloganını hayata geçirmek için gece gündüz çalışmıştır. Çalışmaya da devam ediyoruz. Bugün ilçelerimizi dolaştık. Çeşme, Seferihisar ve Urla'ya giderek meslektaşlarımızla bir araya geldik. Bütün ilçelerdeki meslektaşlarımızın ayağına giderek hizmet götürdük. Bütün bilgisayarlarımızı yeniledik. Aynı çalışmalarımızı Merkez Baroda merkez adliyemizde de yaptık. Geçen genel kurulda yola çıktığımız 60 projemize ütopik diyenler bunların birer birer gerçekleştirildiğini gördükleri için şimdi bizlere saygıyla bakıyorlar. Çünkü biz o projeleri tek tek gerçekleştirdik ve meslektaşlarımız için bir baroyu hep birlikte yarattık. Yeni dönemde de onlara göre ütopik ama bize göre gerçek projelerle geliyoruz" diye konuştu.

VAKFI AYAĞA KALDIRDIK

Başkan Özcan yaptıkları ve yapacakları çalışmalar ilişkin değerlendirmelerini sürdürerek sözlerini şöyle tamamladı: "Baro avukat içindir' sloganını her meslektaşımıza dokunarak yaptık. İzmir özelinde bütün meslektaşlarımızı sağlık güvencesine kavuşturduk. Genç ofisler kurmak suretiyle genç meslektaşlarımıza sorunlarına çözümü yönünde bir adım attık. Ekonomik sıkıntı çeken meslektaşlarımızın yanında bu dönem İzmir Barosu vardı ve var olmaya da devam edecek. Bunu bizden önceki dönemlerde neredeyse tasfiye durumuna getirilen İzmir Barosu Vakfı'nı ayağa kaldırarak gerçekleştirdik. Artık İzmir Barosu üyesi meslektaşlarımız mesleklerini özgüvenle yapabiliyorlar. Bundan sonraki dönemde de başta meslek sigortası olmak üzere birçok konuda meslektaşlarımızın yanında olacağız. Göreve geldiğimizde ilk yıl aidatları düşürdük, ikinci yıl tekrar düşürdük. Bu dönemde bununla ilgili çok ilgi çekici projelerimiz var. Ve sizlerle en büyük projemizi paylaşmak istiyorum. Türkiye Barolar Birliği ile birlikte yeni dönem için adliyeler bölgesinde bir kulede içinde yaklaşık 750 kişilik bir konferans salonun da bulunduğu altı - yedi bin metrekarelik bir alanı siz değerli meslektaşlarımızın kullanımına sunacağız. Bunu yaptığımız takdirde İzmir Barosu 30-40 yıl herhangi bir fiziki alana ihtiyaç uymadan mesleki çalışmalarını yürütecek. Cumhuriyetçi avukatlar grubu İzmir duruşunu göstermiştir. İzmir duruşu Atatürk'tür, İzmir duruşu cumhuriyettir, cumhuriyet değerleridir, ülkenin üniter yapısıdır, laikliktir, demokrasidir, bilimdir, sanattır, İzmir dayanışmasıdır, İzmir kucaklaşmasıdır. İzmir Barosu bütün sivil toplum örgütleriyle kucaklaşmıştır. İzmir Barosu İzmir duruşunu her zaman sergilemiştir, sergilemeye de devam edecektir. İzmir Barosu meslektaşlarının itilip kakılmasına hiçbir zaman izin vermemiştir, hiçbir zaman da vermeyecektir."

Editör: Haber Merkezi