İzmir Kordon'da Atütürk Müzesi'nin önünde toplanan Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir Şubesi üyesi kadınlar hep birlikte İzmir Marşı ve 10'uncu Yıl Marşı'nı söyledi. Şube Başkanı Zuhal Of yaptığı açıklamada İzmir Marşı'nın yazıldığı koşullara dikkat edilmesi gerektiğini belirterek şöyle dedi:

"Mustafa Kemal'in önderliğinde Kuvay-i Milliye hareketine kadın-erkek katılarak büyük zaferi İzmir'de noktaladılar. Ege'nin bu direnişi tarihe mal oldu. Bir de İzmir Marşı'nı kendilerine uyarlayanların siciline bakalım. Milli bayramlarımız sudan bahanelerle yasaklandı, andımız ve Gençliğe Hitabe yasaklandı. Bursa nutku suç unsuru oldu. Bir Milli Eğitim mensubu 10'uncu yıl marşının okullarda okunmasını yasakladı. Bunu protesto için marşı okuyanlara gaz sıkıldı. Atatürk'süz bir Anayasa yapılacağı, Anayasa'dan laiklik ilkesinin çıkarılacağı söylendi. Milli eğitimden Kemalist ruhun temizleneceği vurgulandı. Atatürk Orman Çiftliği koruma yasalarına rağmen, yasalar çiğnenerek tarumar edildi, Atatürk'ün köşkü yıkıldı. Anayasal suç işleyenlerin mi adı mücevher taşa yazılacak? Kim yazacak." 

'AYIPLIYORUZ, KINIYORUZ'

Türk halkının Mustafa Kemal Atatürk'nü Türkiye ile bütünleştirdiğini, Türkiye'nin Türk halkı için eşsiz bir mücevher olduğunu, ve Mustafa Kemal'in adının o mücevherin her milimetre karesine kazındığını belirten Of, "Atatürk düşmanları ve Cumhuriyet yıkıcıları kendilerini Atatürk'le asla kıyaslayamazlar. İzmir Marşı'nı kendilerine uyarlayamazlar. Bu davranışı ayıplıyoruz, kınıyoruz" diye konuştu

Dernek üyesi kadınlar konuşmanın ardından İzmir Marşı ve 10'uncu yıl marşını bir kez daha hep birlikte söyledi.

 

dha

Editör: Haber Merkezi