Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü yıl kutlamalarında İzmir'de, çeşitli siyasi parti ve dernekler, Cumhuriyet yürüyüşünde buluşacak. Vatandaşları yürüyüşe davet etmek için katılımcı parti ve dernekler ortak basın açıklaması yaptı.

29 Ekim Cumartesi günü saat 16.30'da da Karşıyaka İZBAN durağı önünden başlayacak olan yürüyüş için ortak basın açıklamasını ADD Karşıyaka Şube Başkanı Tuna Aslan, yaptı. Bugün Cumhuriyetçilere düşen en önemli görevin, Cumhuriyeti sadece korumak ve gözetmek değil, daha da güçlendirmek olduğunu söyleyen Tuna Aslan, "Bunu yapmanın yolu, Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı gibi yapmaktır. Milleti birleştirmek. Bu ülkede Cumhuriyet sevdalılarının ve Atatürkçülerin büyük bir çoğunluğa sahip olduklarını biliyoruz. Birleşip gücümüzü arttırmak dışında bir eksiğimiz yok. Cumhuriyetimizin 93'üncü yılını adına yaraşır bir biçimde ve halkımızın da katılımıyla birlikte meydanlarda kutlamak için bir araya gelen siyasi partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin amacı da budur" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinin en büyük saldırısı altında olduğunu vurgulayan Tuna Aslan, "Bizim birleşip Cumhuriyet Bayramını kutlamamak gibi bir hakkımız yoktur. Bizi birleştiren olgu, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma ve ülkemizi uygar dünya düzeyine ulaştırma görevidir. Bu görev ihmal edilemez, ertelenemez ve başkalarına devredilemez. Nedeni ülkemizin içinde bulunduğu durumdur. Hepsi aynı merkezden yönetilen, ABD güdümündeki bölücü ve yobaz terörü vatan bütünlüğümüze kastetmiştir. Yıllarca müttefikimiz olduğu kabul edilen Atlantik ve NATO güçleri, bugün açıkça bölücü terörü desteklemektedir. Askerimizin, polisimizin canına kasteden gerek PKK, gerek IŞİD ve FETÖ, yukarıda da belirttiğimiz gibi aynı merkezden yönetilmekte ve ülkemize karşı saldırıları neredeyse sırayla gerçekleştirmektedirler" ifadelerini kullandı.

BATI KAYNAKLI TERÖR

Cumhuriyet Bayramını kutlamanın anlamının, Batı kaynaklı terörün başını ezmek olduğunu anlatan Tuna Aslan, "Askerimiz, polisimiz ve top yekün milletimiz bunu yapmaktadır. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi, Ordumuzun, askeri okullara girerken ettiği yemine sadık kalan vatansever ana gövdesi tarafından bastırılmıştır. Milletimizin darbeye karşı direnişi de önemli bir etken olmuştur. Ancak, tankın, topun, uçağın çıplak elle alt edilemeyeceği gerçeği ortadadır. Bu nedenle, öncelikle Cumhuriyetimize açık bir saldırı olan bu alçak darbe girişimini nasıl yenilgiye uğratıldığını herkesin, başta Hükümetin iyi anlaması ve Mlletimizin birliğini ve vatan mücadelesini zedeleyici KHK ve diğer uygulamalardan vazgeçmesi gerekmektedir. FETÖ'ye, bölücü PKK ve yobaz IŞİD terörüne karşı başarı ancak Milletimizin ve Ordumuzun birliği ile sağlanacaktır. Bu Millet ve Ordunun gücü hepimize ancak en çok bu ülkeyi yönetme iddiasında olanlara gereklidir" dedi.

Editör: Haber Merkezi