Doğum tarihi 1923 yılı olan, Cumhuriyet’in canlı tanığı, ülkesinin her köşesinde hizmet vermiş 95 yaşındaki Dr. Songür’ü üyesi olduğu CHP Konak İlçe Başkanlığı unutmadı. Evinde ziyaret edilen Songür mutluluğunu dile getirerek teşekkür etti. Cumhuriyet dönemine ilişkin anılarını, çekilen zorluklara rağmen huzurlu ve güvenli bir Türkiye’de yaşadıklarını aktaran doktor, şu an yaşanan gelişmelere çok üzüldüğünü, satılan her fabrikada  gelecek nesiller için kaygılı olduğunu sözlerine ekledi.

“CHP TEMELİNDE VEFA VAR”

MYK Yardımcısı Başak “Toplumda korku ve ayrıştırma yaratmaya çalışanlara inat Atatürk’ün millet anlayışıyla bir araya gelerek, değerlerimizi, kültürümüzü ve birlik bütünlüğümüzü korumamız gerekiyor. CHP bu değerleri yaşatabileceğimiz tek yer. CHP temelinde vefa vardır, biz de yaşatmaya devam edeceğiz. Mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

GENÇLERE ÇAĞRI

Genç Başkan Gruşçu: “Tüm genç arkadaşlarımızın ülkemizi aydınlık günlere kavuşturacak kurtuluş mücadelesi algısını fark etmeleri, ruhlarında yaşatmaları ve onlara kalan meşaleyi daha ileriye taşımaları gerekiyor. Bu noktada gençlerimizi birlikte mücadele etmeye davet ediyorum.” diye çağrıda bulunan Gruşçu sözlerine “ Türkiye'nin kurtuluşu doğruluk ve iyilik ideallerine sahip olan, kendi kişisel varlığını değil toplum varlığını sağlamak için Atatürk değerlerine sarılmış kişilere ihtiyacı var. Biz de büyüklerimizin tecrübelerini dinleyerek, bilgilerinden yararlanarak elimizden gelen gayreti en iyi şekilde göstermek için büyük çaba gösteriyoruz. ” ifadelerini ekledi. 

Başak, Başkan Gruşçu ve CHP Konak Yönetimi ‘Cumhuriyet tarihimize ettiğiniz tanıklık ve özverili katkılarınız adına şükran ve minnetlerimizle’ yazan plaketi Ahmet Kenzi Songür’e takdim etti. 

Editör: Haber Merkezi