Akhisar 1 ve 3’üncü Asliye Ceza Mahkemelerinde görülen davalarda Halkçı Hukukçulardan HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı  Av.Tacettin Çolak ve Av. Ferit Çöhce esas hakkında yaptıkları kapsamlı savunmalarda; söz konusu parkartın hakaret suçu içermediğini, Soma Katliamının gerçek sorumlularının kimler olduğunu halka gösterdiğini, kaldı ki Tayyip Erdoğan’la birlikte ortada tarafsız bir Cumhurbaşkanının da kalmadığını, esasen TCK 299 md. ile korunanın Tarafsız Cumhurbaşkanlığı makamı olduğunu, yine Anayasa’da yapılan son Başkanlık değişikliklerinden sonra da kendi deyimleriyle “fiili duruma hukuki çerçeve geçirdik”lerini ve Anayasayı ihlal suçu işlediklerini, bu nedenle siyasi eleştiriye katlanmak zorunda olduklarını”. vurguladılar.

HKP’nin iktidar mücadelesi veren bir parti olarak temsil ettiği İşçi Sınıfı ve Emekçi Halk kesimlerinin hak ve çıkarlarını savunan bir parti olarak, elbette Soma Katliamı’nı ‘fıtrat’ olarak değil azgın sömürü ve soygun düzeninin bir sonucu” olarak görmesinin kaçınılmaz olduğunu, bu nedenle yangılananların beraatine karar verilmesi gerektiğini” talep ettiler.

Birisi Çocuk Mahkmesi’nde yargılanan 10 HKP’li her üç dosyadan da beraat ettiler.

Duruşmalardan sonra Adliye çıkışında basın açıklaması yapan HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak; “HKP’nin, T. Erdoğan dahil kimsenin kişiliği ve onuru ile sorununun olmadığını, ancak ülkeyi kan gölüne çeviren, iş cinayetlerini masum gösteren politikalarına karşı da kararlı bir şekilde mücadele ettiğini ve etmeye devam edeceğini, buradaki davalarda da baştan beri söylediğimiz gibi en küçük bir hakaret söz konusu olmadığının kanıtlandığını ve mahkemelerin beraat kararları verdiklerini” belirtti

Akhisar Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında; 'Davalar Bizi Yıldıramaz', 'Halkız Haklıyız Yeneceğiz' sloganları atıldı. 

Editör: Haber Merkezi