‘Bir Atkı Bir Oyuncak’ projesine taraftarlar yoğun ilgi gösterirken Çukur’un bu hafta yayınlanan bölümünde yer alan duvar yazısında ise kampanyaya destek geldi.

Türk Kızılay İzmir Şubesi ve Göztepe Spor Kulübü ortaklığıyla bu yıl Göztepe-Galatasaray müsabakasında 3. kez gerçekleştirilen ‘Bir Atkı Bir Oyuncak’ projesi taraftarlardan büyük ilgi gördü. Maç öncesinde stadyum çevresinde Kızılay tarafından kurulan çadırlarda taraftarlardan atkı, bere, eldiven ve oyuncak bağışı kabul edildi. Göztepeli futbolcular ‘Haydi Şanlı Göztepe Taraftarı Minik Çocuklara Oyuncaklar Sizden Atkılar Bizden’ pankartıyla ısınmaya çıkarken, seremoniye farkındalık yaratmak adına Kızılay montlarıyla çıktı. Seremonideki çocuklar ise ellerinde oyuncaklarla çıkarak projeye dikkat çekti. Karşılaşmanın 35. dakikasında Göztepe tribününden dev bir pankart açılarak bu pankartta geçen yıllarda atkı, oyuncak gönderilmiş olan şehirler yer aldı. Açılan dev pankartta ‘Beyaz Zemin Üstünde Kırmızıdan Bir Hilal, Kucak Açmış Geliyor Tüm Dünyaya Kızılay’ yazısı dikkat çekti. Türk Kızılay İzmir Şubesi Başkanlığı bu pankartla taraftarlara ve Göztepe camiasına teşekkür ederek, tribünlerden büyük alkış aldı. Proje kapsamında desteklerinden dolayı Türk Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış tarafından Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil’e plaket takdim edildi.

ÇUKUR DİZİSİNDEN PROJEYE DESTEK

Sevilen dizi Çukur’un bu hafta yayınlanan bölümünde yer alan duvar yazısında kampanyaya destek geldi. Dizinin bir sahnesinde yer alan duvar yazısında “Hava Soğudu Şimdi Küçük Kardeşlerimizi Isıtma Vakti” yazısı ve bu yazının altında ‘Bir Atkı Bir Oyuncak’ yazısı yer aldı. Yazının sağında ve solunda ise Göztepe ve Kızılay’ın logoları yer aldı.

'DAHA FAZLA KARDEŞİMİZİN YÜZÜNDE TEBESSÜM OLUŞTURMAK İÇİN'

Projeyle ilgili konuşan Türk Kızılay İzmir Şubesi Başkanı Kerem Baykalmış, “Türkiye’nin dört bir yanında bulunan köy okullarına geçmiş yıllarda almış olduğumuz yardımları ilettik. Bu yıl da hedefimiz Göztepe taraftarının yapacağı bağışlarla daha fazla kardeşimize dokunabilmekti. Çok şükür böyle büyük bir organizasyondan anlımızın akıyla çıkmayı başardık. ‘Bir Atkı Bir Oyuncak’ projesi yeşil sahalarda diğer takımlara da örnek olabilecek bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu tür projelerde organize olmak meşakkatli fakat bir o kadar da güzeldir. Bu projede bizlere destek olan Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil’e, Asbaşkan Talat Papatya ve yönetim kurulu üyelerine, Göztepe taraftar derneklerine, Göztepe sosyal medya yöneticilerine ve tüm Kızılay camiasına teşekkür ediyorum” dedi.

'ÖRNEK OLUYORUZ'

‘Bir Atkı Bir Oyuncak’ projesiyle geçen yıllarda çok iyi geri dönüşler aldıklarını aktaran Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, “Kızılay gibi bir kurumla böyle bir projede paydaş olmak bizleri de mutlu ediyor. Ürünlerin gönderilmiş olduğu okullardaki çocuklarımızın yüzlerinde bir tebessüm oluşturabiliyorsak ne mutlu bize.” diye konuştu.

TARAFTARLARDAN TAM DESTEK

Forza Göztepe Taraftar Derneği kurucularından Özgür Dönmez ise “3 yıl öncesinde projenin mimarı olan kardeşimiz bu projeyi bizlere anlattığında bizde Forza Göztepe Taraftar Derneği olarak elimizden geldiğince bu projeye destek olmaya çalıştık. Arkadaşlarımızla gerek Kızılay’a gerekse Göztepe camiamız üzerinde üstümüze düşen görevleri en iyi şekilde yaparak bu projenin büyümesinde etkin rol oynadık.”

'TEŞEKKÜR EDİYORUM'

‘Bir Atkı Bir Oyuncak’ projesinin mimarı Erhan Yılmaz şunları söyledi : “2014 yılında göndermiş olduğum bir atkıyla bu macera başladı. Afyon’daki bir köy okulunun yaptığı oyuncak talebindeki kolinin içine bırakmış olduğum bir atkı, şimdi yerini binlerce atkıya bıraktı. Çok mutluyum böyle bir iyilik harekatını başlattığım için. Bu projeye katkılarından dolayı emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum”

Editör: Haber Merkezi