Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Beydağ İlçe Halk Kütüphanesi'nden 2015-2016 döneminde en çok kitap alan üç öğrenci ödüllendirildi. Ödüllerin verilmesi için Beydağ İlçe Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törene Beydağ Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, Beydağ İlçe Emniyet Müdürü Yunus Çakmak, Beydağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ay, Beydağ İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Şık, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Beydağ İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Şevki Kayaturan, "Kitabın olmadığı bir dünya hiç kuşkusuz düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulmaktadır. İlçemiz Halk Kütüphanesi ise yerel yönetimlerle işbirliği sonucu 14 Ekim 1991 yılında 1300 kitapla kurulmuş, zaman içerisinde fiziki şartlarının uygun olmadığından dolayı iki defa hizmet binasının yeri değiştirilmiştir. şu anki binasına 2006 yılında taşınmıştır. Kütüphanemizin bugün itibariyle 6 bin 800 kitabı, dokuz bilgisayarı, fotokopi makinesi, İnterneti mevcuttur. Dört bilgisayarıyla da okuyucularına internet hizmeti sunmaktadır" dedi.

Konuşmanın ardından kütüphaneden en çok ödünç kitap alan öğrenciler Nurşen Şanlı, Şule Yeniyurt, Melek Pulcu, Esma Sema Demirder'e Beydağ Kaymakamı Muammer Sarıdoğan tarafından birer çeyrek Cumhuriyet altını dağıtıldı.

Etkinlikte 80. Yıl Aktepe İlkokulu öğretmeni Şafak Şakir Türker ve Adile Şen Anaokulu Müdürü Süleyman Arslan tarafından konuklara müzik dinletisi de sunuldu.


Yüksel BALCI / BEYDAĞ (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi