Türkiye'nin birçok yerinden gelen tepkilerin ardından çocuk İstismarına karşı bir tepki de Foça’dan yükseldi.Vatandaşlar, Foça Demokrasi Meydanı’nda, çocuk İstismarına karşı tepki oluşturmak için oturma eylemi düzenlendi.

Foça Belediyesi Meclis Üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de yer aldığı protestoya; geçmiş dönem CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ve geçmiş dönem CHP Aliağa İlçe Başkanı-Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, destek verdi.

CHP Foça İlçe Başkanlığı Kadın Kolları Başkanı Suna Saraçoğlu’nun açıklamasının ardından; Zeynep Altıok, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, çocuk istismarına karşı tepkilerini dile getiren konuşmalar yaptı.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘Son günlerde maalesef yeniden gündeme gelen çocuk istismarını esefle kınıyoruz. Çocuk istismarına asla göz yummuyoruz. İstismarcıyı kesinlikle affetmiyoruz ve en ağır cezanın uygulanmasını istiyoruz. Çocuk istismarının artık asla yaşanmamasını diliyoruz’’dedi.

Editör: Haber Merkezi