YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE - Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ‘çocuğun cinsel istismarı’ davasında bilirkişi skandalı yaşanmış, üvey babası B.S. tarafından belirli sürelerde cinsel istismara uğradığı iddia edilen İ.T. (12) hakkında birer gün arayla hazırlanan sosyal inceleme raporunda çelişkilerle dolu iki farklı sonuç ortaya konmuştu. Davanın geçtiğimiz ay yapılan beşinci celsesinde mütalaasını açıklayan savcı, bilirkişi O.T.’nin hazırladığı çelişkili ikinci rapora bakarak sanık B.S. hakkında beraat talep etmişti. Bugün davanın karar duruşması görüldü ancak sanık ve avukatının davaya katılmaması nedeniyle karar çıkmadı.

ÇOCUKLARA İNANIYORUZ

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği adına mağdur avukatları duruşmada beyanlarını mahkeme başkanına iletti. UCİM avukatları, davaya gönüllü olarak katıldıklarını çünkü mağdur çocuğa inandıklarını, çocuğun korkularına en yakından şahit olduklarını ifade etti. Öte yandan çocuğun ifadelerinde herhangi bir çelişki olmadığını, bilirkişinin de ilk raporunda bu şekilde söylediğini ancak ikinci raporunda her nedense tam tersi sonuç çıkardığını, bu yüzden bilirkişi raporunun esas alınmaması ve hakkında resen suç duyurusunda bulunulması gerektiğini söyleyen UCİM avukatları, mağdur çocuğun Adli Tıp Kurumu’na sevk edilerek ifadesinin yeniden alınmasını ve sanığın tutuklu yargılanmasını talep etti.

MAHKEME REDDETTİ

Savcı, mağdur avukatlarının beyanlarının ardından sanık için beraat talebini yinelerken çocuğun Adli Tıp Kurumu’na sevkinin gerek olmadığını belirtti. Mahkeme başkanı davayı 8 Eylül tarihine ertelerken mağdur avukatlarının taleplerini reddetti.

AYRINTILAR ORTADA!

UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan ise duruşmanın ardından Karşıyaka Adliyesi bahçesinde bir açıklama yaptı. Mağdur çocuğun UCİM’e kendilerine inandıkları için defalarca teşekkür ettiğini söyleyen Özkan, “Çocuklar bize teşekkür etsin diye değil adalet yerini bulsun diye mücadele ediyoruz. ‘Adalet devletin temelidir’ dediğimiz bu yerde savcı, istismarcı için beraat istedi. Tüm ayrıntılar ortadaydı, çocuğa yapılanlar ortadaydı fakat elini kolunu sallaya sallaya gezsin diye beraat verildi. Çocuklarımız neden öldürülüyor, çünkü bu caniler için yapılması gerekenler zamanında yapılmıyor. Adalet Bakanına sesleniyorum; ihtisas mahkemelerini kurmazsak daha çok çocuk için ağlarız. Bir ülke çocuklarına verdiği kıymet kadar değerlidir. Biz nefesimiz yettiği sürece çocuklarımız için mücadele edeceğiz. Bize ‘hak temelli konuşun’ diyenlere de sesleniyorum; çocuklara istismar olan yerde hak temelli konuşulmaz. Çocuk istismarcılarının masumiyeti olamaz. Bizler çocuk temelli bir derneğiz. Çocuklar vatandır, vatanımıza sahip çıkacağız.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi