Tüm Bel-Sen İzmir Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında, KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Ali Kılıç, İzmir Emek ve Demokrasi Güçbirliği'nin açıklamasını okudu. Kılıç, "Çatışmalar sonucunda özellikle Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinden on binlerce insanımız evlerini ve eşyalarını kaybederek barınma sorunu ile karşı karşıya kaldı. Binlerce yurttaşımız konteyner kentlerde, çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Bizler emek ve demokrasi güçleri olarak, öncelikle evlerini kaybeden yurttaşlarımızın barınma koşullarının bir an önce düzeltilmesi, soruna kış ayları gelmeden çözüm bulunması çağrısında bulunuyor, bunu yapmanın sosyal devlet olmanın gereği olduğunu hatırlatıyoruz" diye konuştu.

Kılıç, çatışmaların olduğu bu kentlerde sağlıklı barınma dışında birçok temel ihtiyacın da bulunduğunu söyledi. İzmir Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği'nin bu ihtiyaçların karşılanması doğrultusunda Cizre'den Sur'a Dayanışma Kampanyası'nı desteklediğini dile getiren Kılıç, "Kampanya kapsamında öncelikli ihtiyaçlar olan çocuk bezi ve maması, kuru gıda (makarna hariç), kahvaltılık malzeme, kişisel hijyen malzemeleri, kadın pedi, kışlık çadır gibi malzemelerin dayanışma yolu ile temininde duyarlılık çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.

Yardımların, HDP İl ve ilçe binaları, Tüm Bel-Sen ve Eğitim-Sen şubelerine teslim edilebileceği belirtildi. Cizre'den Sur'a Dayanışma Kampanyası'nı HDP, HDK ve bazı sivil toplum örgütleri başlatmıştı.

Editör: Haber Merkezi