İZ GAZETE- Tele1 Ana Haber Bültenine katılan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Fatih Tezcan ve Sevda Noyan’ı tehdit ve hakaret içeren sözleri hakkında konuştu.

Aytun Çıray, "Bunlar meczupsa bir psikiyatri kliniğine yatırılmalı, değilse hemen çağrılıp ifadeleri alınarak bir cezaevinde yargılamalarına başlanmalı. Bunlar serbest de yargılanamazlar çünkü tehlike arz ediyorlar. Onlar organize olabilirler ya da az önce söylediğim gibi tek tek meczup olabilirler. Her halükarda Türkiye Cumhuriyeti devleti bir aşiret devleti değildir. Bunlar ancak aşiret devletlerinde olabilecek ve cevapsız kalabilecek hadiselerdir. Bu tip konuşmalar gerilim yarattığı gibi muhtemelen bireysel silahlanmanın artmasına da sebep oluyor.Bunlara karşı güvenlik, adalet mekanizmaları derhal harekete geçmeli. Ben bu akşama kadar bekledim ama hala Sevda Noyan hakkında soruşturma başlatılmazsa yarın dava ve suç duyurusunda bulunulması için avukatım ve arkadaşım sayın Murat Ergun'dan rica ettim" dedi.

NE OLMUŞTU?

Yazar olduğunu iddia eden Sevda Noyan, Ülke TV’de Esra Elönü’nün sunduğu ‘Arafta Sorular’ programında, son zamanlarda başlayan darbe tartışmaları üzerine, " 15 Temmuz kursağımızda kaldı, yapamadık istediklerimizi, boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür yani. Onu söyleyeyim yani. Biz bu konuda maddi ve manevi olarak çok donanımlıyız. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede 3-5 var. Listem hazır” demişti.

Öte yandan daha önce Atatürk'e ettiği hakaretlerle de bilinen Fatih Tezcan da, sosyal medyadan paylaştığı videoda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, “Biz bir daha sokağa çıkarsak eğer kimleri toplayacağız, listelerden haberiniz var mı sizin, ailenizi nasıl koruyacaksınız? Karınızı, çocuklarınızı nasıl koruyacaksınız bizden? Erdoğan'ın bir damla kanına milyonlarca kan dökülür bu ülkede” diye konuşmuştu.

Editör: Haber Merkezi