EBSO’nun yeni dönem seçimlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı için adaylığını açıklayan ve EBSO Meclisinde yaptığı konuşmada küresel çip krizinin sanayicilerin en önemli sorunu haline geldiğini ifade eden Mustafa Karabağlı, ESİAD heyetiyle birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ile bir araya gelerek fabrikaların çip krizine bağlı olarak kapasitelerinin altında çalıştığını, Türkiye’nin yarı iletken konusunda vakit kaybetmeden gerekli adımları atması gerektiğini ifade etti.

“Bu konuyu ülke sanayimizin geleceği olarak nitelendiriyoruz. İzmir bu anlamda başı çekebilecek kapasiteye ve inanca sahip, sanayi altyapısıyla bu hamleyi başlatmaya hazır” diyerek görüşlerini ortaya koyan Karabağlı, EBSO Meclisi’nde yaptığı konuşmaya da atıfta bulunarak, bu konuya özel bir çalışma grubu kurulması yönünde öneride bulunduğunu Dönmez’e aktardı.
Karabağlı, “Türkiye çip üretimine odaklanarak önemli bir hamle yapabilir. Güçlerimizi birleştirerek daha fazla gecikmeden bir başlangıç yapabiliriz” ifadeleriyle konuyu ilgili resmi makamlara taşıyacaklarını belirtmişti. 

Editör: Haber Merkezi