TUGAY CAN / İZ GAZETE - İZMİR’in Menemen ilçesinde annesinin yeğeni tarafından cinsel istismara uğrayan 6 yaşındaki kız çocuğuna ilişkin Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme kararını verdi. Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 18/376 esas sayılı dosyada görülen davada yargılanan Hasan Kanık, 30 yıla mahkum edildi.

Sanık Hasan Kanık’ın avukatlarının mahkemeye yaptığı itirazda cinsel istismar fiilinin gerçekleştiği tarihte 18 yaşından küçük olduğu yönündeki iddialarını mahkeme yeniden değerlendirecek. Mağdur avukatlarından Ozan Adıgüzel ise cinsel istismar fiilinin sürekliliğinin bulunduğuna ve sanığın hem 18 yaşından küçükken hem de 18 yaşından sonra da suçu işlediğine dikkat çekti. Adıgüzel, 2016 yılından bu yana devam eden mahkeme sürecinde sona gelindiğini ve sanık Hasan Kanık’a verilen cezanın onanmasını beklediklerini belirtti.

ANNEYE SUÇ DUYURUSU

Cinsel istismara uğrayan kız çocuğunun Çocuk İzlem Merkezi’nde ifadesinde ise çarpıcı gerçekler ortaya çıktı. İstismara uğrayan çocuğun ifadesinde, yaşadıklarını annesine anlattığı ancak anne Zeynep Özer’in olaya göz yumduğu belirlendi. Gerçeği öğrenen eş ise Zeynep Özer hakkında suç duyurusunda bulundu. Menemen 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 19/153 esas sayılı dosyada görülen davada da mahkeme heyetinin kararı 20 Ekim Salı günü gerçekleşecek duruşmada anne Zeynep Özer hakkında kararını açıklaması bekleniyor.

Davayı takip eden avukat Ozan Adıgüzel, süreci başından bu yana takip ettiklerini ve babanın davanın arkasında durmasıyla birlikte Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği gönüllülerine de davayı ihbar ettiklerini ifade etti.

DOSYA AĞIR CEZAYA GİTMEDİ

Anne Zeynep Özer’in çocuğun istismarı suçuna göz yummak suretiyle iştirak halinde fail olduğu gerekçesiyle yargılanması gerektiğini söyleyen avukat Ozan Adıgüzel, dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesi yönündeki taleplerinin mahkeme heyeti tarafından iki defa kabul edilmediğini aktardı. Menemen 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edilen Zeynep Özer buna göre “aile yükümlülüğünün ihlali” ve “çocuğun nitelikli şekilde ve zincirleme surette istismar” suçlamaları ile yargılanacak.

Menemen 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 19/153 esas sayılı dosyada görülen davada mahkeme heyetinin kararı 20 Ekim Salı günü gerçekleşecek duruşmada açıklaması bekleniyor.

‘ÇOCUĞUMUN ARKASINDA DURDUM’

Suç duyurusuna ilişkin İz Gazete’ye konuşan baba ise mahkeme sürecinin dört yıldan bu yana sürdüğünün altını çizerek “Ben bu olayı duyduktan sonra çocuğumun hep arkasında durdum. Anne, bu olayı ilgili kurumlara bildirmediği için ceza alan Hasan Kınık kadar suçludur. Ben annenin de gerekli cezayı alması için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi