Geçen pazar günü saat 01.00 sıralarında gelen bir ihbarı değerlendiren Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı etipleri Çanakkale- İzmir karayolunun Şakran Mahallesi, İncirlik Mevkii'nde kadın cesedi buldu. 1.65 boyunda, üzerinde çiçek motifli elbise, gümüş rengi babet ayakkabı bulunan 30-35 yaşlarında olduğu tahmin edilen kadına ait cesedin üzedrten kimliğini belirtir bir belge çıkmadı. Başındaki dayak izlerinden cinayete kurban gittiği ve cesedi yoldan geçen bir araçtan atıldığı tahmin edilen kadının kimliğinin tespiti için jandarma çalışma başlattı. Jandarma ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından kadının cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Soruşturmayı yürüten İzmir İl Jandarma Komutanlığı, kadının ölümündeki sır perdesinin aydınlatılması için eldeki delilerden yola çıkarak, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Adli Tıp da otopsisi yapılan kadının kafasına sert bir cisimle vurulduğu ve vücudunda da darp izlerinin bulunduğu belirlenirken, parmak izi taramasından da kimliği tespit edilemedi. Olay yerinde bulunan gümüş renkli 38 numara babet üzerinden çalışmalarını sürdüren ekipler, babetin markasıyla bağlantılı mağazaları belirlemek için yoğun çaba sarf ediyor.

Öte yandan kadının araçtan atılma ihtimaline karşın çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alındı. Özellikle ilçenin giriş ve çıkışlarında bulunan MOBESE görüntülerinden plaka araştırması yapan ekipler, söz konusu aracı bulmak için detaylı olarak incelemelerde bulunuyor.

Her türlü ihtimali değerlendiren ekipler, Aliağa ve çevre ilçelerdeki son dönemlerde kadına yönelik şiddet olaylarını da araştırırken, kayıp başvurusu yapan ailelerle görüşmelerini sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi