Olay, Balçova İlçesi Sırtlan Gediği Mevkii'nde geçen pazartesi günü sabah saatlerinde meydana geldi. Sırtlan Gediği Mevkii'nde arazisi bulunan Bayram Türkkolu'nun yanında çobanlık yapan İsmail Karacaoğlu, iddiaya göre sürüyü otlatmaya çıkarttı. Bu sırada, sürüdeki bazı keçiler, F.B.'nin bakla tarlasına zarar verdi. Durumu öfkelenen F.B., av tüfeğiyle keçilere ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmalar nedeniyle yaklaşık 10 keçi telef oldu. Bunu gören Karacaoğlu, F.B. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine F.B., av tüfeğiyle bu kez de Karacaoğlu'na ateş etti. Ayaklarından yaralanan Karacaoğlu, kanlar içinde yere yığıldı. Aşırı kan kaybeden talihsiz adam hayatını kaybetti.

İŞARET DİLİYLE CİNAYETİ ANLATTI

İşitme ve konuşma engelli olan F.B., av tüfeğiyle Salih İşgören Polis Merkezi Amirliği'ne giderek, işaret diliyle birini vurduğunu ve teslim olmak istediğini söyledi. Karakolda görevli olan ve daha önce işaret dili eğitimi alan polisler, F.B.'nin ifadesi üzerine olay yerine gittiklerinde Karacaoğlu'nun cesediyle karşılaştı. Olay yerindeki incelemenin ardından Karacaoğlu'nun cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. F.B. ise gözaltına alınarak Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi.

Poliste işaret diliyle ifade veren F.B., Karacaoğlu'nun sürüsündeki keçilerin daha önce de tarlasına zarar verdiğini, bu konuda kendisini uyardığını, ancak bu durumun tekrarlandığını, öfkelenince keçilere ateş ettiğini, Karacaoğlu'nun kendisini tehdit etmesi üzerine de korkutmak amacıyla ona ateş ettiğini belirttiği öğrenildi. Karacaoğlu, otopsisinin tamamlanmasının ardından toprağa verilirken, adliyeye sevk edilen F.B. tutuklandı.

 

Tufan HAMARAT - DHA

Editör: Haber Merkezi