Servisin ilk hastası olarak 21 Mayıs 2016 tarihinde apandisit tanısıyla kayıtlara geçen 23 Yaşındaki Buse Çakar’ın operasyonunun ardından ameliyathanede aralıksız çalışıyor.

Ameliyathane Servisi İşleyiş Sorumlusu Yönetici Yardımcısı Op. Dr. Teoman Şen “Çiğli Bölge Hastanesi hedeflenen vizyonuna doğru adım adım ilerlemektedir. Ameliyathane olarak amacımız Karşıyaka ve İzmir Bölgesi’nin en kapsamlı ameliyatlarının gerçekleştirildiği birim olmaktır. Şu anda 12 adet genel ameliyathane salonu haricinde göz ve kadın doğum için ayrılmış ikişer adet daha ameliyathane salonuyla aktif olarak hizmet veriyoruz" dedi.

Aynı zamanda önümüzdeki günlerde açılacak Anjiyo Ünitesiyle beraber açık kalp ameliyatlarının da yapılacağı ameliyathanenin hazır bulunduğunu belirten Şen “Planladığımız bir sonraki ameliyathane ise “Transplantasyon Ünitesi" olacak. Alt yapı hazırlıklarımız devam etmektedir" dedi. 21 Mayıs'tan bu yana hizmet veren hastanede bu güne kadar toplam bin 857 ameliyat gerçekleşti. Bu ameliyatların 140 tanesi A ve B grubu ameliyatlar denilen büyük ameliyat kategorisinde yapıldı. Aynı zamanda modern merkezi sterilizasyon ünitesine sahip olan hastanede çağdaş tıbbın gerektirdiği tüm olanaklar kullanıyor. Hastanedeki doktorların talep ettiği ve yapmayı planladığı tüm ameliyatları yapabilecek seviyede olan hastane ihtiyacı olan vatandaşlara hizmet vermek için hazır bekliyor.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi