Çiğli Kent Konseyi Hayvan Hakları Meclis Başkan Av. Bilge Berk, Bayındır barınağında sistemli bir şekilde bir öldürülmeden bahsedildiğini, sürecin adil yürütülmesi için kamuoyunun desteğini beklediklerini söyledi ve o gece yazmış olduğu şiiri okudu.

Bayındır Sokak Hayvanları Koruma Derneği Bşk Av. Ayşe Aydın 10 Temmuz günü kendilerine bir barınak çalışanının 200 kadar hayvanın ilaçla öldürüldüğünü, özellikle iri çok yemek yiyen hayvanların uyutulduğunu, daha sonra hasta hayvanların tedavi masrafları sebebiyle öldürüldüğünü, poşete konup gömüldüğünü söylediğinden bahsetti. Belediye çalışanlarının ifadelerinde o bölgenin hayvan mezarlığı olduğunu söylediğini ama kendilerinin o bölgeyi ziyaretlerinde hiçbir hayvanın üzerine kireç dökülerek gömülmediğini usülsüz olduğunu gördüklerini söyledi. Konuyla ilgili soruşturma başladığını sürecin takipçisi olacaklarını söyledi ve herkesi bu konuda duyarlılığa davet etti.

Veteriner Hekim Halis Özcan, Yaşamanın bir hak olduğunu ve bu hakkı korumak için görevde olduklarını söyledi. Sokak hayvanlarının sorunlarını sadece yasalarla ya da belediyelerle ya da hayvanseverlerin çabalarıyla çözülemeyeceğini düşündüğünü ve Hayvan Hakları Meclisinin ne kadar önemli olduğundan bahsetti. Haydost Derneği’nden Ender Adadan da görüşlerini belirtti. Karşıyaka Koleji Sahibi Hayvansever Akın Usanmaz da konu ile ilgili konuştu. Hayvan Hakları Meclisi üyeleri Emel Aksaylı, Ceyda Aydın ve Yeşim Salimgil de hayvan hakları konusunda verdikleri mücadeleden  ve yaşam hakkının kutsallığından bahsettiler. Hayvanların barınma beslenme hakkına sahip olduklarını ve bu haklara saygı göstermek zorunda olduğunu söylediler. Barınak ziyaretlerinde toprağın altında yatan hayvanların birazcık huzur bulması için bu açıklamayı yaptıklarını söylediler. Efo-Der Üyesi Azize Özlensulu’da yaptığı konuşmada tüm hayvanların yaşamalarına saygı duyalım diyerek Dernek olarak hayvanseverlerin yanında olduklarını söyledi. 

En son olarak Çiğli Kent Konseyi Başkanı İbrahim İncesu söz alarak kaç gündür bu konunun takipçisi olan Hayvan Hakları Meclisine ve katılımcılara teşekkür etti. Canlıların hepsinin ekosistemin bir parçası olduğundan bahsetti. Ve hayvan sevgisini çocuklarımıza erken yaşlarda aşılamalıyız bu sıcak havalara hayvanlara su ve besin vermeliyiz diyerek katılanlara teşekkür etti. Barınak ziyaretlerini ve olay ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Meclis üyeleri ve katılımcılar sloganlar atarak basın açıklamasını bitirdiler.

Editör: Haber Merkezi