Çiğli Devlet Hastanesi'ndeki SES İşyeri Temsilciliği panosunda, “14 Mart’ta 14 talep” başlıklı SES İzmir Şube imzalı afişler, KESK’in, “İş güvencemizin kaldırılmasına ve KHK’lara hayır” başlıklı afişleriyle birlikte diğer afiş ve bildiriler hastane yönetimi tarafından söküldü.

Cumartesi akşamı yaşanan olay üzerine hastaneye gelen SES İzmir Şube Başkanı Fatih Sürenkök, Yönetim Kurulu üyesi Başak Edge Gürkan ve işyeri temsilcisi müdür yardımcısı ile görüştü.

Hastane müdür yardımcısı, afişlerin, Başhekim İlker Kızıloğlu tarafından siyasi içerikli olduğu gerekçesi ile sökülmesi talimatı verildiğini belirtti.

Sendikacılar, şubeleri ve KESK imzalı afişlerin Türkiye’deki tüm kamu kurumlarında asılı olduğunu, valilikten ya da kaymakamlıktan resmi bir yazı olmadan bir işlem yapılamayacağını belirterek panoyu görmek istedi.      

Müdür Yardımcısı ise yemekhanenin kilitli olduğunu ve panoyu göremeyeceklerini belirtti. Şube yöneticilerinin ısrar etmesi üzerine sabah kahvaltısında panoyu görebileceklerini söyleyen müdür yardımcısı,  yöneticilerin “Biz bu gece o panoyu görmeden gitmeyeceğiz” demesi üzerine tekrar başhekim ve hastane müdürü ile görüştü.

Görüşmeler sonucu gece 23.00’te yemekhaneye girebilecekleri belirtildi. Ancak Şube Başkanı Dr. Fatih Sürenkök'e hastane personeli olmadığı için yemekhaneye giremeyeceği söylendi.

Sendika şube başkanının girmesini engellemenin, sendikal faaliyeti engellemek olduğunu, bunun da suç teşkil ettiğini belirten şube yöneticileri olaya ilişkin tutanak tutarak hastaneden ayrıldı.

Bugün öğle saatlerinde hastane bahçesinde bir araya gelen SES’te örgütlü hastane sağlık emekçileri ve şube yönetimi olaya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması esnasında sağlık emekçilerinin çevresini hastane güvenliğinin sardığı görüldü. Sağlık emekçileri bu duruma tepki gösterdi.

Açıklama öncesi, uğradığı şiddet sonucu yaşamını yitiren sağlık çalışanı Hüseyin Ağır için de bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Basın açıklamasını okuyan Şube Yönetim Kurulu Üyesi Başak Edge Gürkan, hastane idaresinin panoyu izinsiz, zor yoluyla açarak, panoyu kendilerine göstermeyerek ve sendika şube başkanını içeri almayacaklarını söyleyerek sendikal faaliyetleri engellediğini belirtti.

Gürkan, “Nasıl ki ülke genelinde hükümet kendi gibi düşünmeyen her kesimin çalışmasını engellemeye çalışıyorsa hükümetin buradaki temsilcileri de aynı uygulamaya devam etmek istiyorlar” diyerek baskılara boyun eğmeyeceklerini söyledi.  

Şube Başkanı Dr. Fatih Sürenkök de, “Futbol yorumcusundan, topçusuna, milletvekillerinden yönetenlere kadar herkes fikrini söyler ama sendikaya fikir söylemek yasaklanır. Eğer Başhekimliğin ya da bizi yöneten daha üst düzey yöneticilerin elinde bizim evet ya da hayırla ilgili görüşümüzü bildirmemizle ilgili tek bir resmi yazı, mevzuat, genelge, yasa varsa bunu bize bildirsin, biz zaten asmayız. Bizim derdimiz sorun çıkarmak değil hakkımızı korumak” dedi.

Açıklamanın ardından sendika şube yönetimi başhekim ve müdür yardımcısı ile görüştü. Görüşmenin ardından sökülen afişler yerine asıldı.

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi