İZ GAZETE- Geçtiğimiz haftalarda Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ‘Halkın makamında vatandaşın huzurunda’ başlığıyla, halk buluşmalarına başlamıştı. Gümrükçü her hafta belli mahallelerde, katılımcı belediyecilik anlayışıyla halkın isteklerini, şikayet ve taleplerini dinleyerek, Çiğliler için hızlı karar alma sürecini başlatmıştı. Başkan yardımcıları da görevli oldukları mahallelerde bu çalışmayı sürdürmeye devam etmişti.

‘HALKLA BİRLİKTE ÇİĞLİ’NİN GELECEĞİNİ BELİRLİYORUZ’

Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamada bulunan Çiğli Belediye Başkanı Tülin Koç, Türkiye’de ve Çiğli’de yönetim anlayışının desteğini vurguladı. Katılımcı yönetimle yol aldıklarını ifade eden Koç, “Başkanımız makamını mahallelere taşıyor. Orada yaşayan halkın isteklerini ve taleplerini değerlendiriyor. Ayrıca Çiğli’de ilk defa şöyle bir uygulama yapıldı. Çiğli’nin önümüzdeki yıllarda vereceği hizmetlerle ilgili Stratejik Planlama hazırlığına halkımızı davet ettik. Bizde başkan yardımcıları olarak, görevli olduğumuz mahallelerde kanaat önderleri ile görüşerek istek ve taleplerini dinliyor, bunları raporlar altına alıyoruz. Bu raporlar stratejik planda bize yol gösteriyor. Dolayısıyla başkanımızın talimatıyla Çiğlimizin geleceğini belirliyoruz. Bu halkın katılımıyla oluyor tabi ve bu bir belediyeci olarak bana da çok heyecan veriyor” diye konuştu

‘GÜMRÜKÇÜ, ÇİĞLİ’YE HİZMET VERMEM KONUSUNDA OLANAK VERDİ’

2014 yılında önceki dönem belediye başkanı Hasan Arslan tarafından başkan yardımcığı görevinden alınarak Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde görevlendirilen Tülin Koç’u, yine eski görev yerine döndüren isim yeni başkan Utku Gümrükçü olmuştu. Koç bu sebeple kendi adına da çok şey değiştiğini belirterek, “Yerel yönetimlerde edindiğim deneyim ve bilgileri bu dönem Çiğli’ye hizmet olarak yansıtma olanağını verdi Sayın Utku Gümrükçü. Bu açıdan mutluyum. Heyecanla çalışıyoruz. Değişik bir model uyguluyoruz ve dileğimiz tüm belediyelerin bunu yapması. Onun için enerjimiz yüksek.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi