Çiğli Belediyesi tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası'nda bisiklet ve koşu etkinliklerinden oluşan spor günü düzenlendi. Ataşehir Mahallesi Koçtaş arkasında başlayan ve Çiğli merkezde sona eren yaklaşık 5 kilometrelik parkurda önce koşu grubu ardından bisikletçiler hareket etti.

Etkinliğe bisikletiyle birlikte katılan Utku Gümrükçü bisikletçilerle birlikte pedal çevirdi. Utku Gümrükçü’ye Başkan Yardımcısı Barbaros Kiriş, Çiğli Belediyespor Kulübü Asbaşkanı Deniz Çıtak da eşlik etti. Belediyespor kulübünün sporcuları da ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle varış noktasına kadar koştular.

Utku Gümrükçü varış noktasında sporculara katılım belgelerini verdi. Alanda kurulan standlarda birbirinden leziz yöresel ürünler satılırken, düzenlenen mini konser de eğlenceli dakikalar yaşattı.

Gümrükçü, sağlıklı bir yaşam sürmenin başlıca koşullarından birinin temiz bir çevre ve spor yapmak olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımıza spor yapma alışkanlığı kazandırmak için birlikte bisiklet sürdük. Sporcularımız da koştu. Bu tür hareketlilik günlerini artıracağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi