19 Mayıs ülkenin çeşitli yerlerinde coşkuyla kutlanmaya devam ederken, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, 19 Mayıs'a yönelik yazılı bir açıklama yaptı.  

Açıklamada, 19 Mayıs'ın ulusal egemenliğin başlangıç günü olduğunu vurgulanırken, "Bütün ümidimiz gençliktedir. Her kafanın anlamaktan aciz olduğu yüksek bir varlıktır gençlik. 19 Mayıs, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ataşenin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır. Zaferin büyüklüğü, savaşın çetinliği ile ölçülür. Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bizden sonraki nesillere teslim etmenin en büyük görevimiz olduğunun bilincindeyiz. Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor. Büyük önder; Bu eseri onlara  bırakacağım, gözüm arkada kalmayacak demiştir" ifadeleri de yer aldı.

'MİLLİ İRADE YALNIZ BİR KİŞİNİN DÜŞÜNMESİNDEN DEĞİL...'

Uçar'ın açıklamasında ayrıca, "Milli hedefler, milli irade yalnız bir kişinin düşünmesinden değil, bütün milletin arzularının, emellerinin birleşmesinden ibarettir. Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919′un 101.yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. 19 Mayıs, Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ataşenin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır.Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bizden sonraki nesillere teslim etmenin en büyük görevimiz olduğunun bilincindeyiz.  Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz. Atamız, 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyerek kurtardığı ve kurduğu cumhuriyeti gençliğe emanet etmiştir. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun" denildi.
    

 

Editör: Haber Merkezi