TUGAY CAN / İZ GAZETE - İZMİR’de camilerde “Çav Bella” parçasının çalınması Türkiye gündeminin bir numaralı konusu oldu. İzmir Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın konuya ilişkin soruşturma başlattığı bilgisini kamuoyu ile paylaştı. Ancak belirsizlik sürüyor.

DOSYA İŞLEME KONULMADI

Olayın faillerine ilişkin herhangi bir gelişme yaşanmazken, konuyla ilgili sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilen eski Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir gözaltına alındı. 21 Mayıs Perşembe günü İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne ifade vermeye çağrılan Özdemir’in dosyası eksik evrak bulunduğu gerekçesiyle henüz işleme konulmadı. Özdemir yaklaşık 20 saattir gözaltında tutuluyor. Öte yandan Özdemir’in ifadesi sırasında söz konusu paylaşımları kendisinin yaptığını kabul ettiği öğrenildi.

TELEFONUNA EL KONULDU

Banu Özdemir’in avukatı Süleyman Karadağ ise gözaltı kararının ardından yaşananları İz Gazete’ye aktardı. Karadağ’ın aktardıkları bir hayli dikkat çekiyor. Gözaltı kararının ardından Özdemir’in telefonunun kendisinde bulunduğunu söyleyen Karadağ, Perşembe gece 12:40’ta ise polisin eve gelerek bu kez Özdemir’in telefonuna el koyduğunu söyledi. İz Gazete’ye konuşan Karadağ, “Müvekkilim zaten söz konusu paylaşımları kendisinin yaptığını kabul etti. Sulh Ceza Mahkemesi kararı olmadan telefonuna el konulması da müvekkilimin gözaltında tutulması da hukuka aykırı işlemlerdir. El koydukları telefon üzerinden suç bulmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi